Brodovi iz Nice stižu u Tivat - Vijesti.me
PORTO MONTENEGRO

Brodovi iz Nice stižu u Tivat

Potpisan tridesetogodišnji ugovor sa renomiranim operaterom nekoliko mega-jahti koje se koriste u posebne svrhe

Predstavnici kompanije “Adriatic Marinas”, koja je nosilac projekta marine Porto Montenegro u Tivtu, potpisali su tridesetogodišnji ugovor sa renomiranim operaterom nekoliko mega-jahti koje se koriste u posebne svrhe, kompanijom “Golden Fleet”, čime je Porto Montenegro postao matična luka te prestižne flote superjahti, saopšteno je iz te tivatske kompanije.

“Golden Fleet” čine tri jahte - “Golden Odyssey” duga osamdeset, “Golden Shadow” od šezdeset sedam metara, sa ukrcanim hidroplanom nazvanim “Golden Eye”, i jahta “Golden Osprey”, duga trideset metara. Ti brodovi će uskoro biti preseljeni u Porto Montenegro iz njihove trenutne matične luke u Nici, u Francuskoj.

“Drago mi je što, kao kapetan ’Golden Fleeta’, Porto Montenegro mogu da nazovem našim novim domom. Porto Montenegro predstavlja izuzetno impresivan servis za superjahte, koji je smješten u Boki Kotorskoj, jednom od najzaštićenijih i najljepših područja u Sredozemlju. Uvjeren sam da će Porto Montenegro postati jedna od glavnih luka za superjathe tokom narednih nekoliko godina, a upravo je to razlog zbog kojeg smo odlučili da napravimo ovaj potez”, kazao je glavni kapetan “Golden Fleeta” Majk Hič.

“Golden Fleet” je kompanija pod kontrolom saudijskog kapitala, a brodovi koji je čine daju se kako u klasični, tako i u posebne čartere sa naučno-istraživačkom misijom. Tako su jahte “Golden Fleeta” nerijetko bile baza iz koje su vršena različita naučna ispitivanja mora i podmorja na lokacijama širom svijeta, a često su korištene i za snimanje čuvenih dokumentaraca u produkciji “National Geographica”.

Jedan od čelnih ljudi kompanije “Golden Fleet”, Ronald Gibs, posjeduje stan u Porto Montenegru.

“Sa slavnim ’Golden Fleetom’ u Porto Montenegru, čvrsto se pozicioniramo kao jedna od vodećih marina za luksuzne jahte u Mediteranu. Uz udvostručenje kapaciteta marine, hotel ’Regent’ sa pet zvjezdica i novi centar za opravku brodova, 2012. je na putu da bude naša najbolja godina ikada”, prenijela je tim povodom PR služba Porto Montenegra izjavu izvršnog direktora te kompanije Olivera Korleta.