Brodovi iz Nice stižu u Tivat

Potpisan tridesetogodišnji ugovor sa renomiranim operaterom nekoliko mega-jahti koje se koriste u posebne svrhe
55 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2012. 21:58h

Predstavnici kompanije “Adriatic Marinas”, koja je nosilac projekta marine Porto Montenegro u Tivtu, potpisali su tridesetogodišnji ugovor sa renomiranim operaterom nekoliko mega-jahti koje se koriste u posebne svrhe, kompanijom “Golden Fleet”, čime je Porto Montenegro postao matična luka te prestižne flote superjahti, saopšteno je iz te tivatske kompanije.

“Golden Fleet” čine tri jahte - “Golden Odyssey” duga osamdeset, “Golden Shadow” od šezdeset sedam metara, sa ukrcanim hidroplanom nazvanim “Golden Eye”, i jahta “Golden Osprey”, duga trideset metara. Ti brodovi će uskoro biti preseljeni u Porto Montenegro iz njihove trenutne matične luke u Nici, u Francuskoj.

“Drago mi je što, kao kapetan ’Golden Fleeta’, Porto Montenegro mogu da nazovem našim novim domom. Porto Montenegro predstavlja izuzetno impresivan servis za superjahte, koji je smješten u Boki Kotorskoj, jednom od najzaštićenijih i najljepših područja u Sredozemlju. Uvjeren sam da će Porto Montenegro postati jedna od glavnih luka za superjathe tokom narednih nekoliko godina, a upravo je to razlog zbog kojeg smo odlučili da napravimo ovaj potez”, kazao je glavni kapetan “Golden Fleeta” Majk Hič.

“Golden Fleet” je kompanija pod kontrolom saudijskog kapitala, a brodovi koji je čine daju se kako u klasični, tako i u posebne čartere sa naučno-istraživačkom misijom. Tako su jahte “Golden Fleeta” nerijetko bile baza iz koje su vršena različita naučna ispitivanja mora i podmorja na lokacijama širom svijeta, a često su korištene i za snimanje čuvenih dokumentaraca u produkciji “National Geographica”.

Jedan od čelnih ljudi kompanije “Golden Fleet”, Ronald Gibs, posjeduje stan u Porto Montenegru.

“Sa slavnim ’Golden Fleetom’ u Porto Montenegru, čvrsto se pozicioniramo kao jedna od vodećih marina za luksuzne jahte u Mediteranu. Uz udvostručenje kapaciteta marine, hotel ’Regent’ sa pet zvjezdica i novi centar za opravku brodova, 2012. je na putu da bude naša najbolja godina ikada”, prenijela je tim povodom PR služba Porto Montenegra izjavu izvršnog direktora te kompanije Olivera Korleta.

Galerija

Bonus video: