Bubanja: Šćekić "šuruje" sa DPS-om i Vladom

Bubanja je kazao da je po Šćekiću stanje u Beranama „nikad bolje“ čim ne podržava održavanje protesta na sjeveru
84 pregleda 2 komentar(a)
rujište, deponija, Foto: Jadranka Ćetković
rujište, deponija, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 21.12.2014. 15:27h

Predsjednik grupe građana koji se protive izgradnji privremene deponije u Rujištu, kod Berana, Milonja Bubanja kazao je su pokazale kao istinite njihove tvrdnje da predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić „šuruje“ sa DPS-om i Vladom Crne Gore.

„Izjava predsjednika Opštine Dragoslava Šćekića u pojedinim medijima, u kojoj on hvali DPS i Vladu Crne Gore. Njegovi sastanci sa visokim funkcionerom DPS partije Daliborkom Pejović su pokazale da smo istinu govorili, kada smo u javnost objavili njegove tajne dogovore sa DPS partijom i njihovim visokim funkcionerima i da nijesu imali nikakvog razloga partneri u koaliciji na vlasti u Beranama, da se ljute na nas. Očigledno da Šćekić pokušava da na Rujištima izgradi regionalnu deponiju uz pomoć DPS-a i sigurni smo da će sve to rezultirati mogućom budućom koalicijom DPS – SNP u Beranama“, kazao je Bubanja.

On je dodao da je po Šćekiću stanje u Beranama „nikad bolje“ čim ne podržava održavanje protesta na sjeveru.

„Obzirom da se na zajedničke sastanke predstavnika opština sa sjevera i dalje radi na stvaranju zajedničke regionalne deponije, gdje Šćekić i dalje insistira na privremenu deponiju u Rujištima, želimo poslati poruku centru sjevera, opštini Bijelo Polja i njenom predsjedniku Aleksandru Žuriću, da dobro razmisli dali će mu se isplatiti da Rujište bude mjesto gdje će Bjelopoljci ručiti svoj otpad, da ne bi uz pomoć opštine Berana ušli u problem i njegovi građani, kao što su ušli i građani Berana. Ako je Bijelo Polje centar sjevera mi predlažemo da se regionalna deponija, nalazi na području Bijelog Polja, ipak to i zaslužuje Bijelo Polje kao centar sjevernog regiona, a Rujište i okolna sela oko Rujišta ostavite da budu ono za šta je Vlada CG donijela odluku kroz prostorni plan za Bjelasicu i Komove“, kazao je Bubanja.

Bonus video: