Budući fizioterapeuti Ministarstvu prosvjete zaprijetili štrajkom

“Koliko god da izgledaju mala ta sredstva, nama mnogo znače, jer platimo bar dio stanarine ili računa”, objašnjava Stanović
200 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2012. 19:01h

Studenti Fakulteta za primijenjenu fizioterapiju iz Igala uputili su apel nadležnima na fakultetu i Ministarstvu prosvjete da im hitno uplate bar dvije od tri neisplaćene studentske participacije.

Ako ne dobiju novac, kazali da će stupiti 18.aprila u štrajk.

"Na fakultetu za primijenjenu fizioterapiju u Igalu upisano je oko 200 studenata , od kojih je većina iz drugih gradova Crne Gore , a ima ih i iz Bosne i Srbije. Već tri mjeseca nijesu dobili studentsku participaciju u iznosu od 90 eura mjesečno, koju je u obavezi da im isplati Ministarstvo prosvjete preko uprave fakulteta", kazao je predstavnik studenata Darko Stanović.

“Koliko god da izgledaju mala ta sredstva, nama mnogo znače, jer platimo bar dio stanarine ili računa”, objašnjava Stanović.

"Studenti za iznajmljenu sobu, prosječno plaćaju 150 eura mjesečno, plus troškovi hrane i režija. To je previše za studentski džep , pa im je

novac neophodan", kazao je Stanović i upozorio na studentske zahtjeve da im do kraja sedmice uplate bar dvije participacije, a do 15 aprila i treće.

U suprotnom će 18 . aprila organizovati štrajk.

Iz uprave fakulteta nije bilo moguće dobiti komentar na studentske zahtjeve.

Galerija

Bonus video: