Budva: Deripaska zauzeo strateški važnu vojnu lokaciju

Obložene bijelim danilovgradskim mermerom, palate od ukupno 2.000 kvadratnih metara, sa nekih 20 metara visine, predstavljaju najluksuzniji ljetnjikovac na našoj obali
318 pregleda 18 komentar(a)
oleg deripaska, Foto: Welt.de
oleg deripaska, Foto: Welt.de
Ažurirano: 30.12.2013. 22:07h

Jedan od najposlušnijih Putinovih oligarha, čovjek za koga se kao za slamku hvatao premijer Milo Đukanović misleći da će preko njega riješiti problem KAP-a, useliće se ovog ljeta, nakon troipogodišnjeg građevinskog poduhvata, u raskošni ljetnjikovac na rtu Platamuni.

To je rok do kojeg kompanija “Overseas assets management”, iza koje stoji Oleg Deripaska, planira da okonča megalomanski projekat na mjestu nekadašnje vojne kasarne i pologona za raketna gađanja. Tu niče, za naše prilike, nesvakidašnji rezidencijalni kompleks od dvije velike palate i desetak manjih vila.

Obložene bijelim danilovgradskim mermerom, palate od ukupno 2.000 kvadratnih metara, sa nekih 20 metara visine, predstavljaju najluksuzniji ljetnjikovac na našoj obali.

Ovaj kompleks vila nikao je na neprestipučanom dijelu obale, rtu koji je nekada bio strateško vojno mjesto na obali, a put do njega još je veći izazov za putnika namjernika. Smješten nedaleko od plaže Ploče kod Budve, kompleks se prostire na 25.000 kvadrata. Opasan je pet metara visokim kamenim zidom.

Opširnije čitajte u prazničnom trobroju "Vijesti" od 31. decembra

Bonus video: