Budva dobija prvi apart-hotel sa 5 zvjezdica na Jadranu: Kvadrat 6.500 eura

Kompleks se prostire na oko 37.000 kvadratnih metara i čine ga dvije podzemne garaže...
110 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2012. 19:58h

Prvi apart-hotel sa pet zvjezdica na Jadranu, najveća investicija u Crnoj Gori, vrijedna 55 miliona eura, luksuzni kompleks „Tre cane“ pored Jadranskog sajma u centru Budve, biće u potpunosti završen do naredne sezone, do kada će biti i kompletirana i treća, najveća građevina u metropoli turizma.

Atraktivni kompleks, koji gradi podgorička kompanija “Fab live“, na samo pedesetak metara od mora, predstavljaju tri kule, dvije staklene od po osam spratova koje su uveliko završene, te centralna četrnaestospratnica, koja se privodi kraju i koja predstavlja okosnicu budućeg hotelskog kompleksa.

Apart-hotel, prvi takve vrste u Crnoj Gori, predstavlja najluksuzniju zgradu u Budvi, a apartmani se već uveliko prodaju po fantastičnim cijenama od 3.000 do 6.500 eura za kvadrat.

Budući vlasnici apartmana u hotelu, kojim će gazdovati posebna kompanija, moći će, u dogovoru sa menadžmentom, da ih izdaju u vrijeme kad ih ne koriste i tako vraćaju uloženi novac u njihovu kupovinu. Time će Crna Gora dobiti nov sistem funkcionisanja hotela, koji je odavno prepoznat u vodećim svjetskim destinacijama.

„Hotel se prostire na oko 37.000 kvadrata bruto površine i čine ga dvije podzemne garaže, zajedničko prizemlje sa kojeg se uzdižu tri zasebne kule, centralna od 14 i dvije manje kule od po osam spratova. Kompleks čini 275 luksuznih apartmanskih jedinica, različitog tipa i površine. Unutar apartmana se postavljaju podovi od bijelog američkog hrasta i merbaua, uz kombinaciju mermera i granita.

Uz garanciju najbolje stolarije, ulazna vrata će biti sigurnosna sa postavljenom kontrolom ulaza. Kompletan prostor sve tri kule ima ugrađen zaštitni sistem od štetnih gasova, video nadzor, poseban sistem protivpožarne zaštite, kao i postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Jedan od noviteta je i sistem kontrole pristupa apartmanima, privatnoj garaži i liftovima, što dodatno garantuje bezbjednost budućim stanarima i gostima hotela“, kazao je za „Vijesti“ predsjednik kompanije “Fab live” Jovan Popović.

Apart-hotel, prvi takve vrste u Crnoj Gori, predstavlja najluksuzniju zgradu u Budvi

Apart-hotel će objedinjavati tržni, velnes, spa i kongresni centar, a svakako je najatraktivniji zatvoreni bazen površine stotinu kvadrata, koji će biti na posljednjem spratu najveće kule.

„Kada je riječ o menadžment uslugama, svim klijentima recepcija je na usluzi 24 sata. Hotel će raditi tokom cijele godine”, rekao je Popović.

Moći će se, dodaje, rentirati i garažno mjesto, kao i prostor i oprema multimedijalne kongresne sale.

“Tu su i usluge auto-perionice i benzinske stanice, korišćenje vešernice, a postojaće i posebna služba koja će voditi računa o održavanju i opravci zajedničkih prostorija, fasade i garaže. Brinuće se i o zelenim površinama i sportskim terenima u okviru kompeksa. Svakako, ko poželi, tu smo da za njega uredimo i opremimo apartman za šta je zadužena renomirana italijanska kompanija „Galimberti“ sa 65 godina tradicije i iskustva u tom poslu“, kazao je Popović..

Budući vlasnik nekretnine u tom kompleksu je dužan da plaća mjesečne obaveze za održavanje u iznosu od 1,5 euro po kvadratu za apartmane i 0,60 eura za poslovne prostore, kao i pet eura po parking mjestu i sedam eura po kubiku tople vode koju će dobijati putem solarnog sistema.

Potropnja struje manja za sedamdeset odsto

„Tre cane“ je, kako je rekao Popović, prva “zelena građevina” u Crnoj Gori jer su prilikom njegove izgradnje u potpunosti poštovani svi principi energetske efikasnosti. „Uz primjenu energetski efikasnih materijala, aparata, najsavremenijih sistema i tehnologije koji su dostupni na tržištu, imali smo za cilj da se smanji utrošak energije.

Upravo “Tre cane” imaju sve preduslove za efikasno korišćenje obnovljivih izvora energije. Mi smo otišli korak dalje u ekološkom i finansijskom procesu buduće eksploatacije objekta. Struktura fasadnih zidova, protivpožarnih aparata i pregradnih zidova, predviđena je kao sistem niskog koeficijenta toplotne provodljivosti.

Prema proračunima, ušteda energije manja je za 68 odsto od klasične potrošnje”, naglasio je Popović.

Galerija

Bonus video: