Budva: Gradonačelnik uručio nagradu paraolimpijcu Iliji Tadiću

Direktorka Rađenović je kazala da rezultati koje Ilija ostvaruje su na čast i ponos cijele Budve
150 pregleda 0 komentar(a)
Ilija Tadić i Srđa Popović, Foto: Vuk Lajović
Ilija Tadić i Srđa Popović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.02.2016. 14:59h

Gradonačeknik Budve dr Srđa Popović uručio je nagradu od hiljadu eura mladom Budvaninu Iliji Tadiću, koji je na nedavno održanom plivačkom mitingu u Splitu osvojio zlatnu medalju i ispunio A normu za Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Mladom i uspješnom plivaču, na svečanosti organizovanoj u kabinetu prvog čovjeka Opštine, nagrada je stigla od Turističke organizacije Budve, koja će, prema riječima direktorke Jelene Rađenović u dogovoru sa Ilijom sponzorisati njegove pripreme uoči Paraolimpijade, a mladić je dobio od TO na poklon i najnoviji model mobilnog telefona Ajfon 6.

“Služi nam na čast što će Ilija predstavljati našu državu i naš grad na Paraolimpijskim igrama. Opština će sa svoje strane nastaviti da prati Iliju. Ovo je samo naš mali znak pažnje za ono što je Ilija postigao u Splitu,a Opština će i u narednom period biti uvijek ne samo uz njega već i uz sve sportiste ovoga grada da ih bordi i podržva u njihovim sportsim rezultatima”, kazao je Popović.

Direktorka Rađenović je kazala da rezultati koje Ilija ostvaruje su na čast i ponos cijele Budve.

“ Ilija je najbolji dokaz da vrijedna rad i mnog odricanja, moraju na kraju dati rezultati. Vjerujemo da će ovakvi Ilijini rezultati biti primjer brojnoj našoj omladini, jer Budva im puno mladih i uspješnih sportista. Mi koji se bavimo promocijom Budve, prepoznli smo Iliju kao jedan od najznačjjinijih argumenata koji naš brend Budva ima, tu smo da pomognemo, da budemo partneri”, istakla je Rađenović.

Na nagradama se lično zahvalio Ilija, kao i njegova majka Valentina.

Bonus video: