Budva: Iz budžeta dodijeljeno 1.000 eura, a onda otkazana škola plivanja

Ovaj klub je prvi plivački klub za osobe s invaliditetom u Crnoj Gori, osnovan 2008. godine
145 pregleda 0 komentar(a)
škola plivanja, Budva, Foto: Vuk Lajović
škola plivanja, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.08.2013. 19:59h

Plivački klub osoba s invaliditetom “Budva” obavijestio je juče roditelje djece sa smetnjama u razvoju iz Budve, Kotora, Tivta i Cetinja, da nije u mogućnosti da realizuje “Školu plivanja”, za koju je postojalo veliko interesovanje, zbog, kako je navedeno, nerazumijevanja članova Komisije za raspodjelu sredstava za sport iz budžeta grada.

Predsjednik uprave kluba Ante Urban naveo je da ni članovi neće moći da nastave redovne treninge, iako su oni predviđeni planom rada za 2013. godinu.

“Očigledno je da članovi komisije nijesu prepoznali značaj koji plivanje ima za osobe s invaliditetom, jer su našem klubu dodijelili 'čitavih' 1.000 eura. Iz budžeta opštine Budva za raspodjelu sredstava za sport izdvojeno je 1.330.000 eura. Ovakav odnos prema osobama s invaliditetom smatramo uvredljivim. Ne želimo da budemo dio licemjerne odluke, kojom se našem klubu dodjeljuju sredstva kojima se ne mogu realizovati predviđene aktivnosti”, kazao je Urban.

Zbog toga je, dodao je on, uprava kluba jednoglasno donijela odluku da ne potpiše ugovor na iznos koji im je dodijeljen.

“Naš klub je prvi plivački klub za osobe s invaliditetom u Crnoj Gori, osnovan 2008. godine. Početkom ove godine uspjeli smo da nabavimo prvi bazenski lift za osobe s invaliditetom u Crnoj Gori. Sa ovim liftom gradski bazen u Budvi ima dobre uslove za sport i rekreaciju svih osoba s invaliditetom. U periodu od četiri godine aktivnog rada, naš član Ilija Tadić, trinaestogodišnji dječak, do sada je osvojio 22 zlatne, 12 srebrnih i 14 bronzanih medalja, sve na međunarodnim turnirima i prvenstvima”, podsjetio je Urban.

Bonus video: