Budva: Nasred plaže Galija 20 metara dug podzid

Slike plaže Galija nimalo nijesu nalik lijepim prizorima netaknute prirode, što je bila karakteristika kompleksa Crvena glavica
902 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2014. 16:14h

Da su budvanska kupališta po svemu "jedinstvena" svjedoči i pola metra visok i gotovo 20 metara dug kameni podzid, koji je podignut na jednoj od najljepših i najskrovitijih plaža - Galiji, udaljenoj kilometar od Svetog Stefana.

Ovaj podzid je u amanet ostavljen novom zakupcu, nakon što je JP "Morsko dobro" poslije punih pet godina na korišćenje izdalo ovo kupalište, koje predstavlja dio nekadašnjeg nudističkog kampa Crvena glavica.

Sa kamenim ugostiteljskim objektom i brojnim podzidama, slike današnje Galije nimalo nijesu nalik lijepim prizorima netaknute prirode, što je bila karakteristika kompleksa Crvena glavica.

Podizanje kamenih podzidova moralo je aminovati "Morsko dobro", jer svi radovi koje su izvodili korisnici zone kojom gazduje ovo javno preduzeće morali su dobiti dozvolu za bilo kakve graditeljske poduhvate.

"Na plaži Galija (katastarska parcela 1891 KO Sveti Stefan), Planom objekata privremenog karaktera predviđen je objekat sa terasom ugostiteljskog karaktera koji na terenu postoji već 15 godina i koji je postavljen od strane prethodnog korisnika. Budući da kupalište nije bilo u funkciji već više od pet godina, novi korisnik vrši pripreme za uređenje kupališta prema zadatim uslovima. O započetim aktivnostima zakupca Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom obaviješteno je, između ostalog, i od strane Komunalne policije, po čijem smo obavještenju reagovali. Javno preduzeće će, u saradnji sa nadležnom inspekcijom pratiti radove na uređenju lokacije", rečeno je “Vijestima” iz Morskog dobra.

Morsko dobro: Radi se samo o stavljanju u funkciju te lokacije

Kompleks divljih plaža od Svetog Stefana do Drobnog pijeska bio je godinama unazada omiljeno mjesto onima koji žele potpuni mir i koji uživaju u ljepotama mora i prirode.

Kompleks plaža i strmih litica Opština Budva je prije pet godina ponudila na prodaju. Tada se pojavila izvjesna londonska firma, iza koje su stajali navodni kuvajtski biznismeni, koji su imali namjeru da grade hotel “Aston Martin”.

Iako je zamisao bila gotovo dovedena do realizacije, projekat je propao, a ugovor između opštinske firme Budva holding i Kuvajćana raskinut.

U JP “Morsko dobro” kažu da se sada “radi o stavljanju u funkciju, nakon više od pet godina, lokacije izuzetno atraktivne, kako turistima, tako i građanstvu”.

Galerija

Bonus video: