Budva: Opštinari lani potrošili četiri tone goriva više

Za vozila koja koriste funkcioneri, vatrogasci i inspektori, potrošeno 35 hiljada litara goriva
1590 pregleda 6 komentar(a)
Parking ispred Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Parking ispred Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Za vozni park u vlasništvu Opštine Budva, koji se sastoji od 65 automobila i kamiona u koji su uključena i vozila Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije i inspekcija, lokalna samouprava potrošila je tokom prošle godine 35 hiljada litara goriva, što je za čak četiri hiljade litara benzina više nego 2018.

To se navodi u godišnjem izvještaju o korišćenju voznog parka, koji je sačinio Sekretarijat za loklanu samoupravu Opštine Budva.

Detaljan izvještaj, koji potpisuje sekretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić dostavljen je početkom februara predsjedniku Opštine Marku Batu Careviću.

U izvještaju se navodi da je potrošnja goriva u vozilima za opštinsku upravu u 2019. godini bila veća u odnosu na 2018. godinu za 1.065,43 litara.

“U ovu potrošnju goriva nisu uključene Komunalna inspekcija i komunalna policija, Služba zaštite i spasavanja, JU “Muzeji i galerije”, JU “Narodna biblioteka Budva” i RTV Budva. Sva vozila Opštine Budva obilježena su srednjim opštinskim grbom sa nazivom organa koji ih koristi“, navodi se u izvještaju.

Vozila, njih 33 službena, kao i šest privatnih vozila za koje je odobreno korišćenje u službene svrhe, potrošila su tokom minule godine ukupno 14.473 litara benzina.

Kada je riječ o Komunalnoj policiji i inspekciji, tokom prošle godine utrošeno je ukupno 8.428 litara benzina, što je više u odnosu na 2018. godinu za 1.051,73 litara ili 14 odsto.

“Na osnovu iskazane potrebe službe Komunalne inspekcije i komunalne policije za službenim vozilima, postupilo se po nalogu predsjednika Opštine, pa je zaduženjem načelnika službe Komunalna inspekcija i komunalna policija opremljena sa osam službenih vozila i četiri motocikla. Nabavku i plaćanje djelova kao i servis-popravku službenih vozila i motocikala službe Komunalne inspekcije i komunalne policije vrši Sekretarijat za lokalnu samoupravu“, navodi se u izvještaju.

Vozila Službe zaštite i spasavanja tokom prošle godine potrošila su ukupno 12.028 litara goriva, što je, kako se navodi u izvještaju, više u odnosu na 2018. godinu za 1.800,40 litara ili približno 17,5 odsto. U opštinskom sekretarijatu ističu da su vozila koja posjeduje ova služba prosječne starosti veće od 18 godina.

Povećana potrošnja goriva vozila opštinskih službi, prije svega inspekcije i vatrogasaca, omogućena je odlukom predsjednika Opštine koji je povećao limite na karticama za gorivo.

Bonus video: