Budva: Pečat na šest privremenih objekata

Zakupci su revoltirani i smatraju da su dovedeni u zabludu
151 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2018. 06:46h

Budvanska Komunalna policija i inspekcija zapečatila je šest privremenih objekata na Jazu, jer zakupci nijesu imali rješenja o radu.

Takvu mjeru inspekcija je donijela jer vlasnici zemlje, na kojoj su postavljeni lokali, nijesu dali svi saglasnost, zbog čega zakupci nijesu mogli dobiti urbanističko-tehničke uslove, a time niti rješenja.

To je izazvalo revolt kod zakupaca, koji smatraju da su dovedeni u zabludu.

„Godinama unazad plaćamo vlasnicima zemlje za zakup, i to smo učinili i ove. Prije petnaest dana su nam zatvorili lokale, pa potom pustili da radimo, kako bi pribavili saglasnost. Onda su nam juče ponovo zapečatili. Mi smo dali novac vlasnicima. sada se pominje da su i tu neke NVO , koje treba da daju saglasnost. Sezona je počela, nama su zatvoreni lokali od kojih hranimo porodice. Ne znamo šta da radimo niti kome da se obratimo“, navode zakupci.

A problem je ispao jer su na dijelu zemlje vlasnici okupljeni oko NVO „Jaz Mrčevo polje“ koja nije dala saglasnost, zbog koje Opština Budva ne može da izda urbanističko-tehničke uslove za postavljanje privremenog objekta.

Galerija

Bonus video: