Budva platila Pinku za "promociju turizma"

Popularna emisija “Žikina šarenica” u subotu emitovana sa Svetog Stefana
54 pregleda 12 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.06.2018. 06:18h

Turistička organizacija (TO) Budve platila je beogradskoj Televiziji PINK 4.200 eura kako bi poznata emisija "Žikinina šarenica" u subotu ujutro bila emitovana ispred grad-hotela “Sveti Stefan”.

“Šarenici” je plaćeno gostovanje u Budvi zbog navodne promocije turizma, uprkos tome što je centrala "ružičaste" u Crnoj Gori vodila svojevrsnu kampanju protiv vladajuće koalicije, na čelu sa Demokratama i DF-om.

Direktor TO Budve Mladen Franović potvrdio je “Vijestima“ da je sa producentom emisije dogovorio da poznati voditelj Žika Nikolić organizuje emisiju iz Budve, a kao lokalitet je odabran Sveti Stefan.

On je kazao da je plaćeno nešto više od četiri hiljade eura kako bi jedna od najgledanijih emisija u Srbiji bila emitovana iz metropole crnogorskog turizma.

"Plaćeno je nešto više od četiri hiljade eura, koliko je Turistička organizacija i nekim drugim televizijama plaćala prenose, poput novogodišnjeg programa ili karnevala. Mi smo gostovanje emisije ugovarali sa producentom u Beogradu, odnosno PINK RS. ‘Žikinu šarenicu’ prati najmanje milion i po gledalaca u Srbiji i ovo je bio način da se što bolje pozicioniramo na tom tržištu sa koga želimo da u Budvu dovedemo što više gostiju ovoga ljeta“, kazao je Franović.

Žika Nikolić je u martu, u jednom od najskupljih medijskih transfera, autorsku emisiju sa Radio Televizije Srbije, na kojoj je radio gotovo tri decenije, “preselio“ na Televiziju Pink Željka Mitrovića.

Da sve nije potaman u odnosima Pinka i budvanske vlasti, potvrđuje i to što su gradonačelnik i menadžer Budve Dragan Krapović (Demokrate) i Milo Božović (DF) navodno odbili da gostuju u “Žikinoj šarenici”.

To, međutim, nije uticalo da njihove partijske i kolege iz koalicije čiji kadar vodi TO aminuju da se finansira gostovanje emisije TV Pink na Svetom Stefanu.

Nikolić je tokom trosatne emisije na terasi naspram grad-hotela ugostio brojne turističke i kulturne radnike, sportiste, a gledaoci su imali prilike da vide dječiji hor “Budva”, pjevačko društvo “Grbalj”, rok grupu veterana “Goldtimers”, žensku vokalnu grupu “Harmonija”, KUD “Stara Budva”, “Udruženja barmena” i “Udruženja kuvara”, NVO “Feštađuni”, Boćarski klub “Maini” i mnoge druge poznate ličnosti iz javnog života Budve.

Bonus video: