Budvanski penthouse od 1,3 milona eura

Lukuzne nekretnine za kupce sa dubokim džepom, Budva nudi i penthouse od čijih se cijena vrti u glavi
286 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2014. 18:07h

Ako želite da imate najljepši pogled na Budvanski zaliv, uživate u komfornom, skupocjeno opremljenom prostoru, taj osjećaj, možete sebi priuštiti za “tričavih”, 1,3 miliona eura, koliko košta trenutno najskuplji apartman u metropoli turizma – penthaus centra TQ Plaza u srcu Budve.

Dok tržište nekretnina i dalje trese kriza, cijene kvadrata padaju, mnogi graditelji se bore da svoje firme izbave iz dugova, a mnogima projekti godinama tapkaju u mjestu ili su osuđeni na propast , Budva je mjesto u kome građevinski biznis i dalje je vodeći i donosi profit.

Ono što je najatraktivnije, a to je sama zona uz obalu, centar grada, ili zaleđe, koje nudi potpunu diskreciju, to je ujedno i najtraženije, ali i najskuplje.

Šta to nudi stan čija je cijena “magični milion” i zbog čega je to magnet za ljude, uglavnom bogate Ruse, Azerbejdžance, Turke sa dubokim džepom? Dok nam se otvaraju vrata najskupljeg penthausa u Budvi, koji se prostire na 230 kvadrata centralne lamele TQ Plaze, ekipi “Vijesti nedjeljom” odmah biva jasno da poimanje luksuza leži u jednostvanosti i prefinjenim detaljima.

Sto kvadrata terase, mamac za bogataše

Opremljen ručno rađenim italijanskim namještajem, pentahaus, koji ima dvije spavaće sobe sa posebnim kupatilima, koji su međusobno fizički odvojeni kao posebne cjeline i ogromnim dnevnim boravkom sa trpezarijom u kuhinjom na više od 80 kvadrata, ovaj najskuplji stan, praktično predstavlja zasebnio dio ogromne građevine.

Crnogorska serija “Budva na pjenu od mora” i njen glavni junak , kontroverzni Savo Bačić, upravo ovaj penthaus, uzeo za svoj dom.

Sa pogledom koji se pruža sa sto kvadrata velike terase, penthaus, ima danonoćno obezbjeđenje i poseban izlaz iz zgrade, koji stanaru pruža potpunu diskreciju.

“Ovo je luksuz, i to svuda u svijetu košta. Penthaus, koji ima 235 kvadrata, košta 5,4 hiljada eura po kvadratu. Namještaja, koji je po našoj narudžbi radila italijanska kuća, koja je ujedno uradila i dizajn, je dodatnih 150 hiljada eura. To je ukupno 1,29 miliona eura. Možda ova cijena nekome djeluje visoka, ali je vjerujte realna, čak i niska u odnosu na ostale destinacije na Mediteranu, kada govorimo o sličnim nekretninama”, kazao je menadžer prodaje TQ Plaze Ivan Benić.

Prema njegovim riječima, na sedmom spratu nalaze se još dva penthausa koji nijesu opremljeni, ali sva tri su rađena po sistemu “pametne kuće”.

“Ovaj sistem je ugrađen u sve naše stanove u ovom centru, i pruža dodatni komfor i bezbjednost svima onima koji su kupili svoju nekretninu. U penthausima imamo centralni sistem dojave požara i protivpožarne zaštite, kontrole pristupa i protiv provale, video interfon koji je povezan sa ulazom u zgradu i pred prostor ulaza u lift. Kontrola pristupa podrazumijeva posjedovanje kartice sa jedinstvenim čipom, koja služi za ulazak i izlazak iz zgrade i za otključavanje stana. Znači, niko ne može da uđe u dio zgrade sa stanovima ukoliko nema svoju karticu”, govori Benić, dok se na vratima penthausa pojavljuju pripadnici obezbjeđenja, nakon što im je signalom dojavljeno da je neko ušao u luksuzni prostor.

Ono što je najvažnije je da se u samom stanu nalazi touch screan koji kontroliše centralni sistem klimatizacije i ventilacije, osvjetljenja, alarma i podnog grijanja.

“Njime možete upravljati daljinski, odnosno vlasnik stana može to činiti i putem mobilnog telefona. Primjera radi, ako se nalazite bilo gdje, možete uključiti podno grijanje, upaliti svjetla ili klimu, da vas dočeka ugrijan ili rashlađen stan”, naveo je Benić.

Prema njegovim riječima, sve su to neki elementi koji izdvajaju ovakve nekretnine od ostalih, čije su cijene znatno niže.

A cijene su vrtoglave i u rezidencijalnom kompleksu “Dukljanski vrtovi” čiji su penthausi čak i skuplji i dostižu cijene od 8.000 eura, dok u kompleksu Tre Cane su nešto niže i najatraktivniji apartmani sa pogledom na more mogu se uzeti od 3,5 do 4,5 hiljade eura.

Monako i dalje najskuplji

Maleni gradić Monte Karlo u Knjaževini Monako već je niz godina poznat kao savršena lokacija za bogate, a najskuplja nekretnina, koja prijeti da to postane i u svijetu su svakako penthausi koji će se naći u Odeon tornjevima, čija će cijena biti i do 200 miliona eura. Nešto jeftiniji je penthaus koji se nalazi na vrhu poznatog “Pierre” hotela u Njujorku, čija je cijena 125 miliona dolara.

Ovaj predivni penthaus ima panoramski pogled na Menhetn, Central park i prostire se na tri sprata, a njegov enterijer inspirisan je Versajem. Ima pet velikih spavaćih soba, šest kupatila, pet funkcionalnih kamina i odvojene apartmane za goste i osoblje. Zanimljivo je da u cijenu nisu uključeni prefinjeni namješaj i umjetnine kojima je opremljen.

Galerija

Bonus video: