Bulatović: Tada nisam bio u izvršnoj vlasti

Nedopustivo da se moje ime nađe u prvoj rečenici teksta, ocijenio je on
94 pregleda 4 komentar(a)
Mileta Bulatović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mileta Bulatović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.10.2016. 16:57h

Mileta Bulatović saopštio je da nije obavljao nijednu funkciju u izvršnoj kolašinskoj vlasti u vrijeme kada je Opština Kolašin isplatila advokatici Vesni Novaković i njenim klijentima više od 180.000 eura.

Reagujući na tekst Centra za istraživačko novinarstvo “Martinoj majci preko reda plaćano parama EU”, Bulatović je istakao da je predsjednik Opštine tada bio Darko Brajušković, a sekretar za finansije Luka Medenica.

Novakovićeva je majka poslanice DPS-a Marte Šćepanović.

"Bio sam savjetnik za ekologiju predsjednika Skupštine opštine“, tvrdi Bulatović u reagovanju.

On je ocijenio da je nedopustivo da se njegovo ime nađe u prvoj rečenici teksta, s obzirom na činjenicu da, kako tvrdi, nikave veze nije imao sa upravljanjem novcem dobijenim od EU.

On je ponudio "da svi koji imaju dokaze koji ukazuju na drugačije, odmah ih ponesu u tužilaštvo".

"Nedopustivo je za istraživačko, ali i za profeisonalno i iole ozbiljno novinarstvo da nije u stanju da utvrdi ni kada sam bio na funkciji predsjednika opštine i do kada sam i imao priliku da upravljam finansijama. To ukazuje na priličnu nozbiljnost i površnost prilikom pisanja sličnih tekstova, čija je svrha, očigledno, samo senzacionalizam“.

Bulatović kaže da je "žrtva medijske hajka", koja "poprima oblik potpunog odsustva profesionalnih standarda".

Bulatović najavljuje i da će pred sudom potražiti pravdu zbog „ovog i svih budućih tekstova u kojima se budu iznosili netačni podaci“ u vezi sa njim.

"'Vijesti' bi naročito trebalo da znaju da nijesam imao veze s ovim slučajem, jer je u tom listu na istu temu objavljen tekst prije nekoliko godina. Istina, tada su se kao odgvorni spominjali oni, koji su, eventualno mogli biti odgvorni za upravljanje novcem EU, a ne ja. Očekujem da u skladu sa zakonom objavite ovo reagovanje, a od autorki teksta očekujem i izvinjenje".

Odgovor novinarki biće objavljen sjutra

Bonus video: