Ćalović je najhrabrija žena u CG: Ponosna sam, nastavićemo borbu

"Ponosna sam da objavim da je Vanja Ćalović dobitnica Nagrade Najhrabrija žena u 2015."
74 pregleda 0 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Zoran Đurić
Vanja Ćalović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.04.2015. 12:28h

Izvršna direktorica MANS-a, Vanja Ćalović, saopštila je da je ponosna zbog nagrade koju joj je dodijelila Ambasada Sjedinjenih Američkih država (SAD).

Američka ambasadorka Margaret En Uehara objavila je danas na Twiteru da je Ćalović dobitnica nagrade Hrabra žena u 2015, koju dodjeljuje Ambasada.

Ćalović je kazala da je ponosna zbog nagrade jer je to, kako je navela, priznanje kako njoj i njenim kolegama u MANS-u, tako i svim njihovim volonterima i građanima koji podržavaju njihovu borbu za uspostavljanje vladavine prava.

"Ta nagrada predstavlja podsticaj mojim kolegama i meni da se borimo protiv korupcije i organizovanog kriminala, bez obzira kolike lične i profesionalne žtve morali da snosimo zbog toga, i ja sam ponosna na sve što smo postigli", navodi se u izjavi Ćalović.

Ona je poručila da će MANS nastaviti da i u narednom periodu daje konkretne rezultate i pomaže građanima da se izbore za svoja prava.

Ambasada SAD u Podgorici procijenila je da je direktorica MANS-a Vanja Ćalović najhrabrija žena u Crnoj Gori.

"Ponosna sam da objavim da je Vanja Ćalović dobitnica Nagrade Najhrabrija žena u 2015.," navodi se u izjavi ambasadorke Margaret En Uehara objavljenoj na Twiteru.

Ćalović je nagrađena samo dan nakon što je sutkinja Milica Vlahović presudila da je povrijedila čast i ugled direktora Instituta za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića, kada ga je na konferenciji za medije optužila da je postavio na internet snimak, kojim je brutalno pokušana da se diskredituje u javnosti.

Advokat MANS-a Veselin Radulović smatra da presuda Vlahović ne zaslužuje drugačiji komentar osim da je sramna i da predstavlja razlog da se svaki elementarno pošten građanin Crne Gore postidi crnogorskog sudstva.

Bonus video: