Camaj: Hoću samo da se isplati trud

“Samo želim mogućnost da prodam svoj proizvod i da mi se jednom u životu isplati dugogodišnji trud, znoj i novac koji ulažem”, kazao je Camaj
89 pregleda 2 komentar(a)
David Camaj, Foto: Luka Zeković
David Camaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.06.2017. 19:02h

Poljoprivrednik iz Malesije David Camaj kazao je da kao i mnogo puta do sada, kao jedan od najvećih proizvođača u Crnoj Gori, traži zaštitu svojih proizvoda i da ih može plasirati na tržište bez straha da ih neće moći prodati.

On je istakao da mu nije namjera, niti želi da vlasniku firme „Zeta fruit” Draganu Popoviću ni bilo kome drugom da zabrani uvoz.

“Samo želim mogućnost da prodam svoj proizvod i da mi se jednom u životu isplati dugogodišnji trud, znoj i novac koji ulažem”, kazao je Camaj.

On je kazao da je poljoprivreda jedna od najzastupljenijih grana u Crnoj Gori da i velike mogućnosti ima

“Proizvodimo dosta i to su jako kvalitetni proizvodi i crnogorski proizvođači su skoro dovoljni svojoj zemlji”, smatra Camaj.

Popović je prošle sedmice saopštio da su krivci za lošu prodaju i nisku cijenu domaćih proizvoda na drugoj adresi, a ne kako tvrde domaći proizvođači uvoznici.

On je to kazao, reagujući na izjavu Camaja, koji je za „Vijesti” kazao da sezona „nikad gore nije krenula”, za šta je „kao i uvijek, krivac uvoz”.

Camaj je istakao da se nada da će razgovor sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutinom Simovićem, koji su imali prošle sedmice uroditi plodom i da će na kraju ipak svi biti zadovoljni.

Sastanak Simovića sa poljoprivrednicima iz Malesije, uslijedio je, nakon što su proizvođači sa tog područja zaprijetili da će 8. ili 9. juna blokirati magistralni put Tuzi - Božaj, zbog kako tvrde nekontrolisanog uvoza voća i povrća iz Albanije.

“I siguran sam da građani Crne Gore više preferiraju da kupuju domaće proizvode, prije nego uvozne sumnjivog kvaliteta”, kazao je Camaj.

Bonus video: