Carević se neće izjašnjavati povodom navoda MANS-a

U tekstu MANS-a se navodi da kompanija prvog čovjeka Budve više od pet godina uzurpira blizu pola miliona kvadrata na Krimovici u opštini Kotor
4979 pregleda 32 komentar(a)
Marko Carević, Foto: Nenad Mandić, Nenad Mandić, Nenad Mandić
Marko Carević, Foto: Nenad Mandić, Nenad Mandić, Nenad Mandić

Predsjednik Opštine Budva, Marko Bato Carević, neće se izjašnjavati povodom teksta Istraživačkog centra Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), u kom se navodi da Carevićeva kompanija "Carinvest" više od pet godina uzurpira blizu pola miliona kvadrata na Krimovici u opštini Kotor, saopštili su iz Službe predsjednika Opštine Budva Radio Televiziji Budva.

Iz MANS-a navode da je za to vrijeme Carević na državnoj zemlji napravio poljoprivredni kompleks, suprotno zakonu i bez građevinske dozvole.

Prema podacima MANS-a, uzurpacija na Krimovici počela je 2015. godine kada je on sagradio prve objekte sa namjerom da na toj lokaciji otvori farme za uzgoj stoke. “Već naredne, 2016. godine, kompanija ‘Carinvest’ je Ministarstvu poljoprivrede predala zahtjev za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Kako bi dobio dozvolu, Carević je prijavio sopstvene parcele koje se nalaze u blizini uzurpiranog državnog zemljišta, ali na kojima ni danas nema izgrađenih objekata”, navode iz MANS-a.

U naredne četiri godine, prema tom istraživanju, Carević je redovno prijavljivao svoje gazdinstvo na uzurpiranom državnom zemljištu, a kompletan stočni fond uredno je evidentiran od Ministarstva poljoprivrede, bez obzira na činjenicu da se radi o kompleksu farmi sagrađenom bez građevinske dozvole i na uzurpiranom državnom zemljištu.

Carević je, gostujući u emisiji “Načisto” na TV Vijesti, tvrdio da na Krimovici nema ništa nezakonito i da je radio u skladu sa zakonom koji je tada važio.

Bonus video: