Ceca još ne može da legalizuje divlje dograđen stan u Budvi

Ražnatovićeva je prijavila da je divlje dograđen 41 kvadrat, pa umjesto uknjiženih 72 kvadrata, stan u Bečićima ima 113 kvadrata
14947 pregleda 20 komentar(a)
Svetlana Ražnatović, Foto: Arhiva Vijesti
Svetlana Ražnatović, Foto: Arhiva Vijesti

Srbijanska folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović moraće još da pričeka da joj Opština Budva ispostavi račun da legalizuje divlje nadograđeni dio stan u Bečićima koji je naslijedila od pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana.

Sekretarijat za urbanizama moraće prvo da utvrdi da li je kompleks zgrada u Bečićima, iznad hotela „Splendid“ izgrađen u skladu sa planskim dokumentom, da uporedi sve urbanističke parametre, pa tek onda da razmotri zahtjeve koji su stanari dostavili za legalizaciju, među kojima i popularna pjevačica.

Ražnatovićeva je prijavila da je divlje dograđen 41 kvadrat, pa umjesto uknjiženih 72 kvadrata, stan ima 113 kvadrata.

To piše u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, gdje je prije nekoliko dana na nepokretnost popularne pjevačice upisana zabilježba divlje gradnje.

“Zabilježba postojanja dograđenog stambenog prostora površine 72 kvadrata na drugom spratu, sada u ukupnoj površini od 113 kvadrata. Dograđen bez građevinske dozvole i u cjelini na tuđem zemljištu“ piše u listu nepokretnosti Ražnatovićke u koji su „Vijesti“ imale uvid.

Pječavica je još prošle godine u julu predala zahtjeve za legalizaciju, a ukoliko stambene zgrade budu odgovarale onome što piše u planu, procedura legalizacije stana Ražnatovićeve biće nastavljena. U suprotnom, moraće da čeka donošenje Plana generalne regulacije.

Inače, stan se do prošle godine u katastarskoj evidenciji vodio na nekadašnjeg vođu Srpske dobrovoljačke garde.

Nekrunisani kralj balkanskog podzemlja, kupio je stan u Bečićima još davne 1986, a porodica Ražnatović je godinama unazad dolazila na ljetovanje.

Ražnatovićka je i jedna od ključnih zvijezda novogodišnjeg programa na trgu ispred starogradskih bedema, koji organizuje Turistička organizacija Budve u saradnji sa Opštinom.

Angažovanje Cece, koja bi trebalo da nastupi 1. januara, podiglo je prašinu u metropoli turizma, jer je protiv njenoga nastupa bila vladajuća Crnogorska, čiji predstavnik u Izvršnom odboru TO Budve Danilo Kastratović je javno kazao da je bio preglasan. On se protivio da folk zvuk odjekuje starogradskim trgom. Pjevačica je gostujući na regionalnim televizijama kazala da će tokom boravka u Budvi biti u svome stanu u Bečićima. Spekuliše se da će Ceca za dvočasovni nastup dobiti pozamašni honorar od 75 hiljada eura.

Bonus video: