Čeka li država da Nada umre?

Teško bolesna i nepokretna Podgoričanka sama leži u kući nakon operacije, komšije apeluju na nadležne da nešto učine
64 pregleda 40 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2012. 19:29h

Podgoričanka Nada Mujović (63), koja je prije deset dana otpuštena iz Kliničkog centra nakon teške operacije tumora, nesposobna je da se stara o sebi, ali i dalje čeka da nadležni reaguju, tvrde njene komšije iz pogoričkog naselja Konik.

Oni su "Vijestima" ispričali da je Mujovićeva teški bolesnik, da često krvari, ima izuzetno jake bolove i da po cijeli dan "doziva u pomoć", na što se teško oglušiti. Tvrde da i pored svega toga, Centar sa socijalni rad, u čijoj je nadležnosti oboljela žena, nije našao za shodno da preuzme brigu o njoj.

U redakciju “Vijesti” je dolazila snaha Mujovićeve, supruga njenog pokojnog polubrata, koja tvrdi da vodi računa o teško oboljeloj zaovi

Jedna od komšinica, koju smo sinoć zatekli ispred kuće Mujovićeve, Milka Mijović kazala je da su cijelog dana zvali Centar za socijalni rad, ali da “niko nije ni slušalicu podigao”.

Nakon toga su, pojašnjava komšija Miodrag Vukčević, pozvali policiju.

"Policija je odmah reagovala, došla je patrola i kad su vidjeli o čemu se radi pozvali su hitnu pomoć. Kada je došla hitna izmjerili su joj pritisak, dali neku injekciju i pošli. Oni nemaju gdje da je smjeste, ne mogu da preuzmu brigu o njoj, mi to znamo, ali valjda ženi koja je ovako bolesna treba i država da pomogne", rekao je Vukčević.

U redakciju “Vijesti” je dolazila snaha Mujovićeve, supruga njenog pokojnog polubrata, koja tvrdi da vodi računa o teško oboljeloj zaovi od trenutka kada je otpuštena iz bolnice.

"Samo danas nisam bila kod nje, inače je ja pazim, presvlačim, hranim, izvodim je ispred kuće da sjedi. Socijalno je dolazilo, uzeli su svu dokumentaciju i treba da dobiju potvrdu iz bolnice u Risnu da je smjeste tamo, mada je ona jednom to odbila", tvrdi ona.

Iz kuće u kojoj leži teško bolesna Mujović širi se neprijatan miris. Komšije tvrde da je i ekipa hitna pomoći ulazila sa maskama, a da oni, kad je presvlače, ili joj dodaju vodu i hranu, ne mogu da izdrže.

Galerija

Bonus video: