Čelični hangar ostaje u Lepetanima

Ministarstvo odbrane namjerava da proda atraktivnu nekretninu - bivšu kasarnu
161 pregleda 3 komentar(a)
hangar Lepetani, Foto: Siniša Luković
hangar Lepetani, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 25.01.2018. 21:04h

Ministarstvo odbrane poništilo je teneder za izbor izvođača radova na demontaži i seljenju velikog čeličnog hangara iz bivše kasarne u Lepetanima kod Tivta.

Za demontažu hangara od oko 1.300 kvadrata i transport i montažu u barskoj kasarni Mornarice VCG “Pero Ćetković“, Ministarstvo je u junu prošle godine raspisalo tender vrijedan 200.000 eura.

Iako je na tender stiglo ukupno šest ponuda, resor kojim rukovodi Predrag Bošković do daljeg je odustao od posla.

“S obzirom da se nije na adekvatan način i u planiranom roku obezbijedilo skladištenje materijalnih sredstava sa drugih lokacija, naručilac je ocijenio da je neophodno da čelični hangar u skladištu 'Lepetani' i dalje služi osnovnoj namjeni skladištenja iz koga razloga se odustaje od njegovog izmještanja u kasarnu u Baru”, piše, između ostalog, u obrazloženju odluke Ministarstva odbrane da obustavi tender.

Na taj način, bivša kasarna Lepetane u dogledno vrijeme će ostati jedan od glavnih magacinskih kapaciteta za skladištenje materijala, opreme i dijela viška naoružanja Mornarice VCG.

Dugoročni plan Ministarstva je da proda atraktivnu nekretninu - u najvećoj mjeri izgrađenu još u vrijeme Austro-Ugarske, a koja se prostire na oko 60.000 kvadrata u neposrednoj blizini obale.

Zbog toga je u vodu pao načelno već odavno dogovoreni aranžman Ministarstva i Opštine Tivat da nekadašnja kasarna bude ustupljena lokalnoj samoupravi, koja je željela da na tom mjestu napravi mini olimpijsko selo sa nizom sportskih i turističkih sadržaja.

Na to je stavljena tačka, jer je Vlada lani i zvanično bivšu kasarnu označila kao “resurs od državnog značaja” i odlučila da je “valorizuje”, odnosno proda.

Prema nezvaničnim informacijama, u Ministarstvu odbrane su procijenili da bi za nekretninu mogli da dobiju oko 7,5 miliona eura.

Bonus video: