Centar će krasiti Mladenove korpe za smeće

Društvo prijatelja je organizacija koja je i ranije obogaćivala turističku ponudu, najčeš će kroz osmišljavaje vanpasionske ponude i manje infrastruktrne projekte
126 pregleda 5 komentar(a)
Korpa, Foto: Privatna arhiva
Korpa, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.04.2017. 17:13h

Na kolašinskim ulicama uskoro će biti postavljeno petnaestak novih drvenih korpi za otpatke koje su dizajnerski rad mladog arhitekte Mladena Obrenovića.

U Društvu prijatelja Kolašina, koje je finansiralo izradu korpi, kažu da očekuju da će doprinijeti komunalnoj kulturi, ali i vizuelno osvježiti centar grada.

Društvo prijatelja je organizacija koja je i ranije obogaćivala turističku ponudu, najčeš će kroz osmišljavaje vanpasionske ponude i manje infrastruktrne projekte.

Obrenović je ranije dizajnirao 66 drvenih žardinjera, koje su pravi ukras centra, što je takođe finansiralo Društvo prijatelja.

“Trudimo se da damo poseban vizuelni pečat gradu i kroz ove sitne detalje, koji će se nadam se dopasti sugrađanima i prema kojima će se odnositi s pažnjom. Korpe se izrađuju u jednoj lokalnoj stolarskoj radionici, pa slijedi njihovo farbanje i postavljanje do početka ljetnje turističke sezone“, kazao je Mikan Medenica iz Društva prijatelja.

Obrenović kaže da će korpe imati metalni dio, koji će moći da se prazni.

“Stilski i veličinom su slične već postavljenim žardinjerama, pa će nadam se činiti skladnu i lijepu cjelinu, koja će i uljepšati centar grada“, kaže on.

Bonus video: