Centru za neonatologiju doniran ultrazvučni aparat

"Povodom obilježavanja 20-godišnjice poslovanja kompanije Samms, odlučili smo da Institutu za bolesti djece poklonimo ultrazvučni aparat"
103 pregleda 1 komentar(a)
beba, Foto: Shutterstock
beba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.04.2014. 19:06h

Podgorička kompanija Samms donirala je ultrazvučni aparat Centru za neonatologiju Instituta za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Kako je saopšteno iz KCCG, aparat vrijedan deset hiljada eura doniran je povodom obilježanja 20 godina postojanja kompanije.

“Povodom obilježavanja 20-godišnjice poslovanja kompanije Samms, odlučili smo da Institutu za bolesti djece poklonimo ultrazvučni aparat. Nadređeni u ovoj ustanovi su ocijenili ovaj aparat kao najpotrebniji u ovom trenutku”, rekla je izvršna direktorica kompanije Anja Radonjić.

Ona se, kako je rekla, nada da će tim gestom podstaći ostala pravna i fizička lica da pomognu toj ustanovi na bilo koji način.

Donaciju je primila direktorica IBD Danojla Dakić.

Ona je, zahvaljujući kompaniji Samms na vrijednoj donaciji, istakla da velike kompanije ne čine samo poslovni uspjesi, već i dobra djela koja to prate.

“U Ime kolektiva IBD zahvaljujem se kompaniji Samms i njenoj inventivnoj direktorici Radonjić, koja je, iako mlad menadžer, shvatila da jednu kompaniju ne čine velikom samo njeni poslovni uspjesi, već i dobra djela koja ih prate”, rekla je Dakić.

Kako je dodala, donacija ultrazvučnog aparata Centru za neonatologiju predstavlja pravi primjer humanosti i potrebe da se mjestu gdje se liječe bolesna novorođenčad pomogne u ranoj dijagnostici a time i brzom liječenju.

“Ulaganja u zdravlje djece predstavlja ulaganje u našu budućnost, a to kompanija Samms očigledno zna”, rekla je Dakić.

Ona je pojasnila da će aparat koristiti za brzu dijagnostiku, kao i ranu dijagnostiku oštećenja kod novorođenčadi.

Dakić je, u ime KCCG, dodijelila zahvalnicu kompaniji Samms.

Bonus video: