Čepurci: Napraviće još 300 grobnica

Javno preduzeće „Pogrebne usluge" transformisaće se u Društvo sa ograničenom odgovornošću
84 pregleda 4 komentar(a)
Čepurci, Foto: Luka Zeković
Čepurci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.08.2013. 10:36h

Na jedinim preostalIm parcelama na Čepurcima, nakon što se otkupe od vlasnika, kako je objasnio direktor "Pogrebnih usluga" Slobodan Stanović biće do kraja godine napravljeno oko 300 grobnica.

"Parcele od 1.500 metara kvadratnih Glavni grad otkupljuje od vlasnika ugovorenom dinamikom, a isplatom posljednje rate uknjižiće na Glavni grad. Zajedno sa parcelom iste veličine, koja je u vlasništvu grada, pripremiće se za izgradnju novih grobnica. Javnim pozivom odabraćemo najpovoljniju ponudu za izradu projekta za izmještanje podzemnih instalacija. Na osnovu projekta ponuđač koji bude uzabran na tenderu, izmjestiće instalacije sa parcela”, kazao je Stanović.

On je rekao da će taj prostor biti odvojen betonskom ogradom jer je neposredno pored parcela predviđena saobraćajnica.

“Nakon izbora najpovoljnije ponude za izradu projekta za izgradnju oko 300 grobnica, raspisaćemo tender za izgradnju. Za sada je to jedini preostali prostor za izgradnju grobnica do utvrđivanja nove lokacije, kojom će biti zadovoljene potrebe Glavnog grada u dužem vremenskom periodu. Finansiraćemo postavljanje ivičnjaka na nedavno asfaltiranim stazama. Ivičnjake će postavljati naši radnici, a time ćemo uštedjeti dosta novca, koji će biti uložen u tehničko opremanje preduzeća", rekao je Stanović.

Javno preduzeće „Pogrebne usluge" transformisaće se u Društvo sa ograničenom odgovornošću, a preostale aktivnosti na registraciji u Privrednom sudu će se završiti u toku naredne nedjelje.

Stanović je rekao da je urađen predlog pojedinačnog kolektivnog ugovora kao i da je usaglašen sa granskim kolektivnim ugovorom za komunalno-stambenu oblast.

"Pravilnik o organizaciji i sitematizaciji radnih mjesta prošao je provjeru kod nadležnih službi Glavnog grada tako da ubrzo očekujemo i njegovo usvajanje i primjenu. Radna grupa, formirana od predstavnika svih gradskih preduzeća i Sekretarijata, dogovoriće koeficijente složenosti za sva radna mjesta i akta o sistematizaciji", rekao je Stanović.

Nove česme u Zagoriču

"Na gradskom groblju "Zagorič" sopstvenim sredstvima i radnom snagom riješili smo probleme na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži i u zavisnosti od tehničkih mogućnosti namjeravamo da instaliramo 5 ili 6 česmi.

Sekretarijatu za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine podnijeli smo zahtjev za rekonstrukciju krova prodavnice na Čepurcima", rekao je Stanović.

Bonus video: