Cetinjanin traži vlasništvo nad platoom pijace, vlast tvrdi da je sve čisto

Plato se nalazi tik uz njegov objekat, a Stanković smatra da je nakon stečajnog postupka nad DD ”Montena” trebalo da pripadne njemu, a ne Opštini
79 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2011. 08:58h

Cetinjanin Milorad Mišo Stanković podnio je nedavno Privrednom sudu tužbe kojima traži da mu se dodijeli svojina nad platoom cetinjske pijace, čime je dugogodišnji sudski spor vratio na početak.

Plato se nalazi tik uz njegov objekat, a Stanković smatra da je nakon stečajnog postupka nad DD ”Montena” trebalo da pripadne njemu, a ne Opštini.

On je optužio predsjednika podgoričkog Privrednog suda Dragana Rakočevića da mu je nezakonitim presudama i stečajnim postupcima onemogućio da dobije vlasništvo nad platoom pijace, koji je nakon sprovedenog stečajnog postupka nad DD “Montena” 2003. pripao tadašnjem stečajnom povjeriocum, firmi “Lozaturs” iz Budve.

Sudskim rješenjem je DD “Montena” predala “Lozatursu” zelenu pijacu površine 1.150 kvadrata, a zatim je stečajno vijeće na čijem je čelu bio Rakočević prodalo Prijestonici 15. maja 2004. uz obavezu da se u nekoliko rata isplati “Lozatursu” 80.000 eura do kraja 2004. godine, što se nije desilo.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: