Cetinjski gimnazijalci darovali paketiće dejci iz Bijele

Ideja za organizovanje akcije potakla je sa časova Građanskog obrazovanja kod prof. Svetlane Ivanović, a sa namjerom da se realizuje na nivou škole.
51 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2013. 21:02h

JU Gimnazija Cetinje je u periodu od 18. 12. 2013. do 20. 12. 2013. godine organizovala humanitarnu akciju "Novogodišnji paketić za svako dijete Dječjeg doma Mladost iz Bijele" i tom prilikom sakupila veliku količinu slatkiša, grckalica, školskog pribora, igračaka, odjeće i obuće.

Ideja za organizovanje akcije potakla je sa časova Građanskog obrazovanja kod prof. Svetlane Ivanović, a sa namjerom da se realizuje na nivou škole.

Međutim snažno podržana od Učeničkog parlamenta, direktora i profesora škole dobila je mnogo jači zamah nego što se moglo i zamisliti.

Na inicijativu Učeničkog parlamenta, vlasnici cetinjskih marketa: Martex, Roda, Ražnatović i Megamarket, su u svojim objektima dozvolili da postavimo štandove gdje su građani, kupovinom nekog proizvoda, mogli dati svoj prilog za poklon paketiće.

Ideja je prihvaćena i podržana kako od strane vlasnika marketa i njihovih zaposlenih, tako i od najvećeg dijela građana Cetinja.

Na drugoj strani, u prostorijama škole građani su mogli ostaviti donacije odjeće, obuće, igračaka i školskog pribora, gdje je humanost i solidarnost građana Cetinja još jednom došla do izražaja.

U humanitarnoj akciji volontiralo je oko 40-ak učenika naše škole, kako na štandovima, tako i u prostorijama škole gdje su primali donacije, klasifikovali i pakovali poklone.

U subotu 28. 12. 2013. godine 25 učenika, volontera, sa prof. Svetlanom Ivanović i prof. Lukom Lagatorom uručili su oko 200 paketića i ostale robe mališanima iz Bijele.

Na obostranu radost i zadovoljstvo i naših učenika i štićenika ove ustanove, organizovano je višečasovno druženje u prostorijama Doma.

Posebna zahvalnost izražava se vlasnicima marketa Martex, Roda, Ražnatović, Megamarket i njihovim zaposlenima, Prijestonici Cetinje koja nam je ustupila vozilo za prevoz učenika, Željku Kaluđeroviću i Nedjeljku Peroviću čija su nam vozila bila na raspolaganju, SLŠ „Petar Lubarda”, firmi Montenegro Bonus, Udruženju penzionera Cetinje, STR „MIA”, kao i svim sugrađanima koji su nesebčno podržali ovu akciju.

Bonus video: