Četiri miliona za izgradnju Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju

TIKA je na Cetinju finansirala niz projekata iz obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, kao i na poljima socijalne, kulturne i upravljačke aktivnosti
100 pregleda 1 komentar(a)
TIKA, Aleksandar Bogdanović, Ahmet Altun, Foto: Prijestonica Cetinje
TIKA, Aleksandar Bogdanović, Ahmet Altun, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 04.07.2017. 16:42h

Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori (TIKA) realizovaće donaciju vrijednu četiri miliona eura za projekat izgradnje Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju.

Gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Bogdanović, razgovarao je danas na Cetinju sa koordinatorom turske agencije, Ahmetom Altunom.

Bogdanović je čestitao Altunu desetogodišnjicu uspješnog rada Agencije u Crnoj Gori, koja je za to vrijeme realizovala više od 270 projekata, vrijednih oko 15 miliona eura.

TIKA je na Cetinju finansirala niz projekata iz obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, kao i na poljima socijalne, kulturne i upravljačke aktivnosti.

"Bogdanović i Altun su izrazili zadovoljstvo što će TIKA, na Cetinju, realizovati najveću donaciju do sada u Crnoj Gori. Donacija u vrijednosti od oko četiri miliona eura biće upotrijebljena za projekat izgradnje Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju", kaže se u saopštenju.

Bogdanović se zahvalio Altunu na podršci projektima u crnogorskoj prijestonici.

On je posebno naglasio aktivnosti Prijestonice u dijelu međunarodne saradnje, zahvaljujući kojoj je Prijestonica, u prethodne četiri godine, ostvarila donacije od više od 20 miliona eura.

Bonus video: