Četiri pobjednika takmičenja u ležanju: "Teže je skoro 50 sati ležanja od 50 kilometara trčanja"

Nakon ustajanja, takmičari su prvo "posjetili" prostoriju koja im je najviše nedostajala, toalet, a zatim se osvježili sladoledom
801 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2018. 17:11h

Pobjednici ovogodišnjeg takmičenja u ležanju su tri dame i jedan mladić, Anđela Dendić, Milka Doderović, Dijana Labović i Miloš Radulović.

Oni su ustali nakon 49 sati i tako oborili prošlogodišnji rekord od 48,5 sati koji su branili Irena Marković, Veljko Bojanić i Vukašin Vračar, koji se i ove godine takmičio ali je ustao nakon 41 sata.

Nakon ustajanja, takmičari su prvo "posjetili" prostoriju koja im je najviše nedostajala, toalet, a zatim se osvježili sladoledom.

"Pošto smo oborili rekord lako smo se dogovorili da zajedno ustanemo i podijelimo nagradu. Ekipa je bila super. Nikakvih svađa nije bilo, uživali smo i družili se. Baš je bilo zanimljivo. Jedino što nam je bilo teško jeste što nismo mogli da idemo u toalet", kazala je Milka Doderović, rođena Pivljanka, koja živi u Podgorici.

Priznala je da uopšte nije lako ležati i da će razmisliti da li ponovo da se prijavi za takmičenje.

"Atletičarka sam i teže mi je bilo skoro 50 sati ležanja od 50 kilometara trčanja", kazala je Milka.

Dijana Labović iz Tivta je "branila boje primorja". I njoj je takmičenje bilo izazov, ali i dobro došlo da malo odmori i prilegne, obzirom da ima troje male djece.

"Nijesam vjerovala da ću pobijediti. Bilo je sve super, organizacija, društvo. Suprug je bio uz mene do juče, ali je morao da se vrati zbog posla i djece koja mi već nedostaju", kazala je Dijana.

A da su se takmičili više zbog izazova, a manje zbog nagrade, govori i to, kako je kazala Nikšićanka Anđela Dendić, što su odlučili zajedno da ustanu iako su mogli još da leže. Njen sugrađanin Miloš Radulović, kome se telefon "usijao" od poziva poslovnih partnera, kazao je da su sve samo ne džabalebaroši.

"Težak rad zaslužuje težak odmor. Samo je toalet bio problem ali i to se psihološki rešava. Prvi dan je bio problem, drugi dan nisam mislio na to, dok sam se trećeg dana navikao", kazao je Radulović.

Takmičenje, koje je jedinstveno u regionu ali i šire i godinama se održava u etno selu "Montenegro" u Pivi, okupilo je 18 učesnika, 15 iz Crne Gore i tri iz Srbije, koji su vrlo brzo ustali i priznali da su Crnogorci ipak neprikosnoveni "ležači".

Sudije, Dragana Stanković iz Srbije i Nikola Jočić iz Crne Gore, kazali su da su takmičari bili disciplinovani, da nijesu pravili nikakve probleme i da je sve proteklo u najboljem redu.

A takmičarima je bio prezadovoljan i jedan od organizatora i vlasnika etno sela "Montenegro", Milonja Blagojević, koji je kazao da mu je drago što su tokom takmičenja sklopljena lijepa poznanstva. Priznao je da je takmičenje, zamišljeno kao šala, "dobro odjeknulo" širom Evrope i poslužilo kao dobra reklama za Crnu Goru.

Pored titule najvećeg "džabalebaroša" pobjednici su dobili po 100 eura.

Osim novčane nagrade pobjednici su podijelili i robnu nagradu u iznosu od 400 eura.

Galerija

Bonus video: