Ćetković: Stanje u Pink M je katastrofalno

On je kazao da su u Pinku oformili sindikat, ali im je poslodavac zabranio okupljanje u prostorijama televizije
1156 pregleda 18 komentar(a)
Sergej V. Ćetković, Foto: Boris Pejović
Sergej V. Ćetković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.03.2013. 20:53h

Iako zaposleni u crnogorskom ogranku televizije Pink tvrde da od oktobra 2012. godine nijesu primali lični dohodak, direktor te televizije Goran Radenović kaže da se radnicima duguju samo tri plate. Jedan od novinara te TV kuće, Sergej V. Ćetković, “Vijestima” je juče kazao da se neisplaćivanje plata najviše pominje, ali da je to samo jedan od problema u Pink Montengru.

“Posljednji lični dohodak koji smo primili je za oktobar 2012, a ako je neko bježao sa časova kad su se učili mjeseci u godini, pa ne umije da broji, to je drugi problem. Možda neko, kao što mi zaposleni sumnjamo, prima platu, ne zvanično nego na ruke ili ne znam ja kako, a neko ne prima, možda su se ljudi zabrojali”, kazao je Ćetković.

Radenović je juče negirao da se duguje pet plata: “Nije pet nego tri i nadam se da će vrlo brzo biti isplaćene dvije, tako da to neće biti problem”.

Ćetković naglašava da su radnicima, pored prava na rad, ugrožena i ostala osnovna ljudska prava: “Mnogima od nas koji su bili na bolovanju, a govoriću za svoj slučaj, provjeravali su bolovanja i otkrivali šifre bolesti. Na više načina se krši zakon, dok ste na bolovanju proglase vas kao neraspoređenog, vratite se na posao i nemate što da radite. Jednostavno, stanje je katastrofalno”.

Napominjući da gledanost govori sve ako se uporedi trenutna sa nekadašnjom, Ćetković smatra da je uzrok tome pogrešna uređivačka politika jer je ružičasta televizija pokušana da se pretvori u informativnu: “To je jednostavno nemoguće".

On je kazao da su u Pinku oformili sindikat, ali im je poslodavac zabranio okupljanje u prostorijama televizije.

Bonus video: