Ćetkovići bez vode zbog 25 eura čitav dan

Ćetkovići tvrde da račune za vodu ne dobijaju, a da iz “Vodovoda i kanalizacije” za to krive Poštu
2368 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada "Zetagradnje" na Zabjelu, Foto: Borko Ždero
Zgrada "Zetagradnje" na Zabjelu, Foto: Borko Ždero

Porodica Ćetković ogorčena je na nadležne iz “Vodovoda i kanalizacije”, jer su ih bez vode ostavili više od 24 časa zbog duga od 25 eura, a za koji je, kako tvrde, krivo upravo to preduzeće.

Kako je pojasnio Vesko Ćetković, stanari zgrade “Zetagradnja” u Ulici Ilije Plamenca na Zabjelu, od kada su se uselili u stanove ne dobijaju račune za vodu.

“Supruga i ja živimo sa dvoje male djece, ćerka ima dvije godine, sin dva mjeseca. Druge račune dobijamo, ali za vodu ne, i iz ‘Vodovoda’ kažu da je za to kriva Pošta. Imamo svoj vodomjer, računali smo da kada dobijemo napokon račun za vodu, da neće biti veliki iznos. Nakon što je supruga rodila sina, da ne bismo došli u neprijatnu situaciju, zainteresovali smo se i iz ‘Vodovoda’ dobili informaciju da dugujemo stotinu eura. U januaru smo uplatili 50 eura”, kazao je Ćetković.

Nakon toga, kako je istakao za januar im je obračunato da su potrošili 37 kubika vode, odnosno da treba da plate skoro 23 eura.

“Sa tim računom dug nam je bio 50 eura, ali smo mislili da će vidjeti da je pogrešno očitano. Ali, vodu su nam isključili juče 20. februara u devet ujutro. Nakon toga sam pošao u ‘Vodovod’ i uplatio 25 eura u 13 časova. Međutim, vodu nam nijesu uključili”, kazao je Ćetković.

On je rekao da su vodu dobili tek juče u 13.30, odnosno 24 časa nakon što je uplaćeno 25 eura.

“To su uradili, tek kada smo zvali ponovo ‘Vodovod’ poslije 12 časova, ali smo opet morali da čekamo preko sat vremena ne bi li neko pritisnuo dugme i pustio vodu, jer imamo daljinski vodomjer”, kazao je Ćetković. Iz “Vodovoda i kanalizacije” su “Vijestima” saopštili da na osnovu očitanog stanja na vodomjerima mjesečno, i to najkasnije do četvrtog u mjesecu, dostavljaju Pošti spisak potrošača sa visinom računa za utrošenu vodu za kategoriju domaćinstava.

“Shodno tim podacima Pošta štampa i distribuira račune fizičkim licima. Napominjemo da potrošači imaju mogućnost prijave za uslugu slanja računa mailom, putem našeg web sajta- www.vikpg.me. ‘Vodovod i kanalizacija’ će svakako u razgovorima sa nadležnima iz Pošte ukazati na pritužbe potrošača vezane za nedostavljanje računa”.

Porodici Ćetković, koja je kako su istakli, očigledno dobijala račune, je isključena voda zbog više uzastopno neizmirenih računa.

“Potrošač je 20. februara uplatio određeni iznos nakon čega je dat nalog za uključenje. Istog dana Ćetković je uložio prigovor - reklamaciju na račun za januar, a stručna ekipa izaći će na teren kako bi izvršili kontrolu mjernog mjesta”, navode iz preduzeća.

Bonus video: