CG ulaže značajane napore u borbi protiv trgovine ljudima

Američki državni sekretar, Džon Keri predstavio je danas, 15-ti Izvještaj o trgovini ljudima u svijetu, koji je pripremila Kancelarija State Departmenta za monitoring napora u borbi protiv trgovine ljudima u svijetu
4 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Reuters
Džon Keri, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.07.2015. 18:22h

Crna Gora ulaže značajne napore u sprečavanju i eliminasnju trgovine ljudima, ocijenjeno je u Izvještaju o trgovini ljudima u svijetu koji je pripremila Kancelarija State Departmenta.

Američki državni sekretar, Džon Keri predstavio je danas, 15-ti Izvještaj o trgovini ljudima u svijetu, koji je pripremila Kancelarija State Departmenta za monitoring napora u borbi protiv trgovine ljudima u svijetu.

Iz Vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima pojašnjeno je da je u pitanju Izvještaj koji na objektivan način prepoznaje ključne probleme i napore koje države ulažu u borbi protiv trgovine ljudima.

“I ove godine Crna Gora se se našla u grupi 2 zemalja koje ulažu značajne napore na spriječavanju i eliminisanju ovog zla savremenog doba”, kaže se u saopštenju Kancelarije.

Izvještajem su, kako se navodi, pohvaljene aktivnosti koje je vladina Kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima preduzimala, kako u prevenciji, tako i edukaciji predstvnika državnih organa, ali i šire javnosti o tom problemu.

“Istovremeno je konstatovana kao dobra saradnja sa organizacijama civilnog društva koje su aktivne na tom polju”, navodi se u saopštenju.

Preporuke koje su date u Izvještaju, a koje Vlada, već sprovodi, prepoznate su kao podstrek za nastavak aktivnosti u pravcu primjene planiranih mjera sadržanih u Strategiji za borbu protiv trgovine ljudima i pratećem Akcionom planu.

Iz Vladine Kancelarije poručili su da će nastaviti sa daljim njegovanjem multidisciplinarnog pristupa koji je prepoznat kao jedan od najboljih modela u borbi protiv trgovine ljudima.

“Ali i sa daljim uključivanjem svih onih koji su u skladu sa svojom ulogom na lokalnom nivou mogu da doprinesu punoj realizaciji nacionalne politike borbe protiv trgovine ljudima”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: