CGO: Diplome za polaznike 23. generacije Škole demokratije

Iz CGO su najavili da je nova generacija planirana od septembra. Školu demokratije organizuje CGO uz podršku fondacije Friedrich Ebert
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2014. 18:17h

Polaznicima 23. generacije Škole demokratije, koju organizuje Centar za građansko obrazovanje (CGO), večeras su uručene diplome u hotelu Podgorica.

Diplome su uručili izvršna direktorka CGO-a Daliborka Uljarević i voditelj Škole profesor Radovan Radonjić.

"23. generaciju Škole demokratije je uspješno završilo 28 polaznika iz čitave Crne Gore, uglavnom predstavnika političkih partija, medija, nevladinih organizacija (NVO), studenata i drugih", kaže se u saopštenju CGO.

Oni su, kako se navodi, u okviru ovog programa, imali priliku da čuju predavanja ugledni domaćih i stranih predavača, profesora crnogorskih univerziteta iz regiona, predstavnika NVO sektora i novinara

"Cilj škole je da se putem obrazovanja i informisanja polaznika o demokratiji, njenim vrijednostima i načinima njenog ostvarivanja doprinese podizanju opšteg nivoa demokratske kulture u Crnoj Gori", objasnili su iz CGO.

Školu, kako su dodali, čini pet modula u ukupnom trajanju od četiri mjeseca, a u okviru programa se pružaju teorijska znanja, predstavlja komparativna praksa i stiču vještine i umijeće primjene demokratskih načela u svakodnevnom životu, a posebno u političkoj sferi.

"Kontinuirano interesovanje koje ovaj program prati od osnivanja, kao i činjenica da je ovo čak 23. uspješna generacija, ohrabruju i pokazuju da postoje mladi ljudi koji su spremni da budu društveno angažovani i aktivni učesnici društvenih procesa, ali i da rade na sopstvenoj izgradnji kapaciteta", ocijenili su iz CGO.

Kako su podsjetili, program Škole demokratije je ustanovljen 2003. godine, a do sada ga je uspješno završilo 627 građana Crne Gore.

Iz CGO su najavili da je nova generacija planirana od septembra.

Školu demokratije organizuje CGO uz podršku fondacije Friedrich Ebert.

Galerija

Bonus video: