CGO donirao NVO Aktivna zona sa Cetinja 179 knjiga

NVO Aktivna zona sa Cetinja pokrenula je inicijativu pokretanje Društvenog centra na Cetinju
101 pregleda 0 komentar(a)
CGO knjige NVO Aktivna zona sa Cetinja, Foto: CGO
CGO knjige NVO Aktivna zona sa Cetinja, Foto: CGO
Ažurirano: 05.07.2014. 11:48h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je donirao nevladinoj organizaciji Aktivna zona sa Cetinja 100 naslova iz svoje biblioteke (ukupno 179 knjiga) kao vid podrške uspostavljanju Društvenog centra na Cetinju, koji je ova NVO pokrenula.

NVO Aktivna zona sa Cetinja pokrenula je inicijativu pokretanje Društvenog centra na Cetinju.

"CGO pozdravlja ovu inicijativu i smatra da ovakava mjesta u svakom gradu mogu biti izvorišta dobrih ideja, pozitivne energije i građanskog aktivizma koji će potaknuti pozitivne promjene. Među knjigama koji su donirane, našle su se publikacije CGO-a na crnogorskom i engleskom jeziku, kao i brojne publikacije novije produkcije drugih izdavača iz oblasti ljudskih prava, evropskih integracija i demokratije. Knjige je u ime NVO Aktivna zona primio Miloš Marković, predsjednik ove organizacije", navodi se u saopštenju CGO.

Dodaje se da će CGO nastavi da na različite načine, u skladu sa svojim mogućnostima, podržava manje razvijene nevladine organizacije u Crnoj Gori i ohrabruje ih da nastave sa radom u lokalnoj zajednici.

"Takođe, tokom 2014. godine, CGO je podržao 14 projekata nevladinih organizacija iz čitave Crne Gore u ukupnom iznosu od 72.342 eura, a uz finansijsku podršku Evropske unije. Tako su sa 18.222 eura podržani projekti pet organizacija u oblasti borbe protiv različitih vidova diskriminacije u maju 2014. a kroz program Umrežavanje civilnog društva u vezi sa ugroženim ljudskim pravima u Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu (inicijalno 4 projekta sa 15.000 eura, a ulaganjem dodatnih sredstava naknadno još jedan sa rezervne liste sa 3.220 eura). Dodatno, tokom juna je kroz program Ubrzajmo ljudska prava podržano 9 projekata koje će sprovoditi 11 organizacija u oblasti ljudskih prava u ukupnom iznosu od 54.120 eura", navodi se u saopštenju CGO.

Bonus video: