CGO: Konkurs za najbolji novinarski tekst u oblasti ljudskih prava u Crnoj Gori

228 pregleda 3 komentar(a)
Konkurs za najbolji novinarski tekst u oblasti  ljudskih prava u Crnoj Gori, Foto: CGO
Konkurs za najbolji novinarski tekst u oblasti ljudskih prava u Crnoj Gori, Foto: CGO
Ažurirano: 01.01.2015. 20:08h

U cilju jačanja uloge medija u promociji ljudskih prava i demokratskih reformi u Crnoj Gori, kao i unaprijeđenja praćenja i zaštite ljudskih prava u Crnoj Gori, kroz pojačano i aktivno istraživanje i izvještavanje medija o slučajevima kršenja ljudskih prava građana i građanki Crne Gore, Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisuje Konkurs za najbolji novinarski tekst u oblasti ljudskih prava u Crnoj Gori.

"Konkurs je otvoren za novinare svih medija, agencija i web portala koji su registrovani u Crnoj Gori. Radovi prispjeli na konkurs moraju biti objavljeni u toku 2014. Autori mogu konkurisati sa najviše tri teksta, bilo da se prijavljuju sami ili da su predloženi od strane matične redakcije, novinarskih udruženja ili žirija. Rok za podnošenje tekstova je 5. januar 2015, do 17h", navodi se u saopštenju CGO.

Za prijavu na konkurs potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju u elektronskoj formi:

- kopiju objavljenog teksta, uz jasnu naznaku kad je isti i gdje objavljen;

- ime i prezime autora, kontakt telefon i elektronsku adresu;

- saglasnost autora da se rad prijavljuje za konkurs, ukoliko to ne čini lično.

Prijave se šalju na adresu: info@cgo-cce.org. Nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Žiri će izabrati tri najbolja rada kojima će biti dodijeljene novčane nagrade u sljedećim bruto iznosima:

1. mjesto: 1.000 eura

2. mjesto: 800 eura

3. mjesto: 500 eura

"Imena dobitnika, kao i najbolji tekstovi će biti ponovo objavljeni u Evropskom pulsu, jedinom mjesečniku o evropskim integracijama u Crnoj Gori, koji izdaje CGO. Pobjednici će biti proglašeni na konferenciji povodom završetka projekta "Ubrzajmo ljudska prava" , u okviru kojeg je raspisan konkurs, a koju će CGO organizovati 15. januara u Podgorici. Pobjednicima će nagrade uručiti predstavnici organizatora. Projekat "Ubrzajmo ljudska prava" realizuje Centar za građansko obrazovanje (CGO) u saradnji sa Građanskim inicijativama (GI), a finansira ga Evropska unija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: