CGO raspisao oglas za školu demokratije

Pravo apliciranja, kako se navodi, imaju svi bez obzira na godine, pol, nacionalnost, vjeru ili uvjerenja, a prednost imaju aktivisti političkih partija, nevladinih organizacija i oni koji pokazuju visok stepen društvenog aktivizma
0 komentar(a)
CGO, Foto: Mosquito.me
CGO, Foto: Mosquito.me
Ažurirano: 26.01.2015. 14:36h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisao je oglas za polaznke škole demokratije, a prijave se podnose do 16. februara.

Pravo učešća imaju kandidati koji žele da doprinesu razvoju demokratije i građanskog društva u Crnoj Gori.

Pravo apliciranja, kako se navodi, imaju svi bez obzira na godine, pol, nacionalnost, vjeru ili uvjerenja, a prednost imaju aktivisti političkih partija, nevladinih organizacija i oni koji pokazuju visok stepen društvenog aktivizma.

Kako su naveli iz CGO, voditelj škole je profesor Radovan Radonjić.

Podsjetili su da je u pitanju 25. generacija polaznika te škole, a organizuje se u saradnji sa fondacijom fondacija Friedrich Ebert.

Školu čini pet modula, a traje četiri mjeseca. Nastava će se izvoditi jednom do dva puta sedmično, u trajanju od dva sata.

”Sve troškove pokriva fondacija Friedrich Ebert i CGO, uz obavezu polaznika da pohađa najmanje 80 odsto programa. Nakon završene Škole učesnici dobijaju diplomu i stiču pravo na dalje usavršavanje”, dodali su iz CGO.

Program škole osmišljen je da omogući šire razumijevanje ideje demokratije i načina primjene te ideje u različitim društvenim sferama.

Iz CGO su pozvali sve zainteresovane kandidate da pošalju prijavu sa kraćom biografijom i motivacionim pismom na email adresu info@cgo-cce.org.

Bonus video: