City kvart dobija vrtić, Tološi školu

Rekonstruisana Gimnazija u Podgorici, dvije škole u Mojkovcu, škola u Beranama, Žabljaku, kaže Lekić
613 pregleda 8 komentar(a)
Gimnazija Slobodan Škerović, Foto: Facebook.com
Gimnazija Slobodan Škerović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 30.08.2018. 06:14h

Ministarstvo prosvjete priprema konkurs za urbanističko-arhitektonsko rješenje za vrtić u podgoričkom naselju City kvart i za novu osnovnu školu u Tološima.

Savjetnica za odnose sa javnošću u Ministarstvu prosvjete Milica Lekić kazala je da su riješena sva imovinsko-pravna pitanja.

Novu školsku godinu, koja počinje u ponedjeljak, đaci nekoliko škola počeće u renoviranim prostorijama.

"Ministarstvo ulaže napore u rekonstrukciju objekata obrazovnih ustanova....Prošle godine uloženo je 1,7 miliona eura... Najveća investicija prethodnih mjeseci je svakako ona sa KFW bankom od preko 4 miliona eura, a u okviru koje je rekonstruisano pet objekata: Gimnazija “Slobodan Škerović”, dva resursna centra u Podgorici i Srednja mješovita i Osnovna škola u Mojkovcu. Radovi su pri kraju, a svi objekti biće energetski efikasni”, kazala je Lekić.

Ističe da je rekonstruisan i krov škola na Virpazaru i one pored manastira Morača.

“U rekonstrukciju Srednje stručne škole u Beranama uloženo je 130.000 eura, a u bolji sistem grijanja u žabljačkoj Osnovnoj školi preko 20.000. Završava se dogradnja podgoričke škole “Radojica Perović”, vrijedna 200.000 eura”, saopštila je Lekić.

Uloženo je, tvrdi ona, i u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih vrtića.

"U narednom periodu čekaju nas tri velike investicije - rekonstrukcija sportske sale u OŠ “Marko Miljanov” u Bijelom Polju, izgradnja dva moderna sportska terena za osnovne škole u Plavu i Gusinju”, kaže Lekić.

Bonus video: