Ćiva našao novčanik i vratio ga vlasniku

“Iako sam godinama osporavan od svojih sugrađana u smislu svog poštenja, ovim gestom sam demantovao sve zlobnike koji su sumnjali u mene"
131 pregleda 12 komentar(a)
Goran Đuričković Ćiva, Foto: Beća Čoković
Goran Đuričković Ćiva, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 26.10.2012. 20:28h

Nezaposleni Bjelopoljac, Goran Đuričković zvani Ćiva, juče popodne je učinio nesvakidašnji gest kada je našao novčanik sa 1.290 eura i dokumentima na ime Feho Mekić iz sela Rasovo i vratio ih vlasniku.

Đuričković je novac našao u jednoj kafani na staroj autobuskoj stanici, u naselju Ćukovac. Odmah je pošao i predao novčanik dežurnoj službi policije, koja je pozvala Mekića.

On je potvrdio da je novčanik sa novcem i dokumentima njegov. Zahvalio se policiji i Đuričkoviću, častivši ga 100 eura.

“Iako sam godinama osporavan od svojih sugrađana u smislu svog poštenja, ovim gestom sam demantovao sve zlobnike koji su sumnjali u mene", kazao je "Vijestima" Đuričković.

Opisujući momenat u kojem bi se mnogi pokolebali “da se domognu jednog malog bogatstva", Đuričković je ispričao da je slučajno izašao iz obližnje kladionice i ugledao ispod stolice crni novčanik.

"Novac sam vratio vlasniku, koji mi je rekao da je bio namijenjen za izgradnju kuće. Za uzvrat me častio 300 franaka, a njegov poljubac u znak zahvalnosti, za mene je bila najveća satisfakcija"

On tvrdi da je davne 1977. godine u centru Bijelog Polja našao novčanik sa 4.700 švajcarskih franaka.

"Novac sam vratio vlasniku, koji mi je rekao da je bio namijenjen za izgradnju kuće. Za uzvrat me častio 300 franaka, a njegov poljubac u znak zahvalnosti, za mene je bila najveća satisfakcija", ističe Đuričković.

Bonus video: