CKM: Bogdanović na Cetinju demonstrira silu, DPS da nam omogući prava

"Umjesto da im je čast što će zvijezda kakva je Željko Samardzić u njihovom gradu održati besplatan koncert koji opštinu finasijiski ne košta, oni bi izgleda na bini u istorijiskom jezgru rađe vidjeli Severinu, Koloniju ili neku drugu atraktivnu pjevačicu"
82 pregleda 18 komentar(a)
CKM, Foto: CKM
CKM, Foto: CKM
Ažurirano: 20.04.2016. 07:49h

Povodom reakcije iz lokalne samouprave Prijestonice Cetinje kojom informišu javnost da od koncerta Željka Samardzića koji je prateća aktivnost proslave decenije nezavisnosti, neće biti ništa, je netačna, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže (CKM).

Prijestonica Cetinje juče je saopštila da od koncerta Željka Samardžića u tom gradu neće biti ništa.

"Pomenuta proslava nije finasirana iz budzeta opštine i koordinacionog tima Vlade na koju se gradonačelnik Bogdanović poziva, što je za njega svojstveno, a što mogu potvrditi ljudi koji imaju komunikaciju sa njim. Po Zakonu, oni nijesu nadležni zabrane organizaciju pomenutog događaja, već to jedino može uraditi policija koja za to nema niti jedan razlog. Nijesmo začuđeni njihovom reakcijom, iako ovim potezom pokušavaju da nam uskrate Ustavom zagarantovano pravo, jer je ovako nešto bilo očekivano, s obzirom da to ne rade prvi put. Nažalost, ovo je pokazatelj da gradonačelnik Aleksandar Bogdanović, koji zahvaljući partijiskoj pripadnosti, obavlja funkciju gradonačelnika, pokušava da demonstrira silu. Treba napomenuti da je Bogdanović sličnim stavovima ugasio najperspektivniji crnogorski festival Cucku jeku, a nakon toga javnim istupima pokuša poniziti poznatog i priznatog umjetnika Dragoljuba Đuričića, kao i mnoge druge događaje koji su se organizovali u gradu čiji je on domaćin", navodi se u saopštenju CKM.

Iz ove NVO dodaju da se iz saopštemja Prijestonice vidi da oni nemaju poštovanje prema 21. maju, kao i prema naporima koje CKM ulaže kako bi ove i svih prethodnih godina organizovala prslava Dana nezavisnosti na Cetinju.

"Umjesto da im je čast što će zvijezda kakva je Željko Samardzić u njihovom gradu održati besplatan koncert koji opštinu finasijiski ne košta, oni bi izgleda na bini u istorijiskom jezgru rađe vidjeli Severinu, Koloniju ili neku drugu atraktivnu pjevačicu, i po ustaljenoj praksi njihove honorare ispaltili od novca cetinjskih poreskih obveznika. Zabrinjava nas ovakav stav iz razloga što na Cetinju vlast vrši DPS koji je državotvorna partija i koja je dala veliki doprinos obnovi crnogorske nezavisnosti. Naša organizacija apeluje na predsjednika DPS-a Mila Đukanovića da njegova partija zahvaljujući kojoj Bogdanović na Cetinju demonstrira silu, prema svima nama koji ne želimo da trpimo njegovu bahatost, omogući prava koja nam po Ustavu pripadaju", piše u saopštenju CKM.

Očekuju da će DPS kao "odgovorna partija sugerisati Bogdanoviću i nejgovim saradnicima da nije pametno zloupotrebljavati položaj i da je obavezno poštovanje Ustava i zakona".

"Najiskrenije se nadamo da DPS neće stati u odbranu svog kadra kojem su lične sujete ispred Ustava i zakona", zaključuje se u saopštenju CKM.

Bonus video: