Čobeljić ponovo izabran za predsjednika Sindikalne organizacije Vojske

Čobeljić je, nakon sjednice, poručio da će se SOVCG boriti za ostvarivanje prava i uslova za sindikalni rad i organizovanje
0 komentar(a)
Nenad Čobeljić, Foto: Zoran Đurić
Nenad Čobeljić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.10.2011. 14:15h

Sindikalna organizacija Vojske Crne Gore (SOVCG) izabrala je na današnjoj sjednici predsjednika te radničke organizacije, Nenada Čobljića, ponovo na tu funkciju.Na skupštini je usvojen Statut i Program rada SOVCG, kao i njegovo rukovodstvo.Čobeljić je, nakon sjednice, poručio da će se SOVCG boriti za ostvarivanje prava i uslova za sindikalni rad i organizovanje. On se, u uvodnom izlaganju, osvrnuo na istoriju Sindikata i predstavio ciljeve te radničke organizacije.„Daćemo sve od sebe da ostanemo autentičan predstavnik zaposlenih u Vojsci Crne Gore. Težište će biti na uspostavljanju ravnopravnog socijalnog dijaloga i potpisivanje kolektivnog ugovora sa poslodavcem u cilju zaštite socioekonomskih interesa zaposlenih“, kazao je Čobeljić.

Boriće se za ostvarivanje prava zaposlenihPosvetićemo se, dodao je, i obezbjeđivanju povoljnih uslova članstvu i zaposlenima za nabavku roba i usluga široke potrošnje.„Insistiraćemo i boriti se za bolji ekonomski položaj zaposlenih kroz povećanje ličnih primanja. Borićemo se za ostvarivanje prava zaposlenih po osnovu rada, pravo na plaćen prekovremeni i noćni rad, rad neradnim danima i praznikom i dežurstva“, poručio je Čobeljić.On očekuje da će Ustavni sud donijeti pozitivnu odluku na podnijetu inicijativu na izmjene članova Zakona o Vojsci, „kojima je ovo pravo ukinuto“.

Cilj Organizacije je, prema riječima Čobeljića, da se izbore za dostojanstven rad i dostojanstvo profesije

Cilj Organizacije je, prema riječima Čobeljića, da se izbore za dostojanstven rad i dostojanstvo profesije. "Zaključujem da SOVCG sebe prevashodno i jedino vidi kao socijalnog partnera i organizaciju koja se principijelno pridržava sindiklnih principa, koja će se uporno i dosledno boriti protiv svih oblika diskriminscije", naveo je on i dodao da su dostupni za saradnju i dijalog po svim pitanjima u interesu zaposlenih.

Odlučni da istraju u borbi

"Odlučni smo da istrajemo u borbi za bolji ekonomskosocijalni položaj zaposlenih, za dostojanstven rad u Vojsci Crne Gore, za ostvarivanje prava zaposlenih stečenih po osnovu rada", poručio je Čobeljić.

"Odlučni smo da istrajemo u borbi za bolji ekonomskosocijalni položaj zaposlenih"

Bonus video: