Čobeljić spori penzionisanje: "Neko lice u Ministarstvu odbrane je očigledno učinilo krivotvorenje"

Čobeljić u tužbi ističe da je žalbu protiv rješenja Ministarstva podnio 1. novembra prošle godine i da je po svim podacima rješenje MO donijeto 17. novembra, a predato pošti dva dana ranije
206 pregleda 5 komentar(a)
Nenad Čobeljić
Nenad Čobeljić
Ažurirano: 10.01.2018. 07:30h

Predsjednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) Nenad Čobeljić podnio je juče tužbu Upravnom sudu protiv odluke Komisije za žalbe Vlade Crne Gore, koja je odbila njegovu žalbu na prijevremeno penzionisanje.

Ministar odbrane Predrag Bošković u oktobru prošle godine donio je odluku o prinudnom penzionisanju Čobeljića.

Predsjednik SOVCG nije želio da prihvati takvu odluku, a tvrdio je da je prinudno penzionisanje vojnika, uključujući i njega, diskriminatorski odnos Ministarstva odbrane prema njegovom sindikatu.

Čobeljić u tužbi ističe da je žalbu protiv rješenja Ministarstva podnio 1. novembra prošle godine i da je po svim podacima rješenje MO donijeto 17. novembra, a predato pošti dva dana ranije.

"Nije logički moguće donijeti rješenje 17. 11, a predati ga pošti sa utisnutim datumom 15.11. Neko lice u Ministarstvu odbrane je očigledno učinilo krivotvorenje...", piše u tužbi Čobeljića.

Navodi se da “pojedinac, častan oficir Vojske, ne traži od suda nikakvo pravo, već da mu omogući valjanu pravnu odbranu dostojanstva, integriteta i egzistencije”.

U rješenju MO Čobeljiću je ranije predložena penzija zbog navodnog podmlađivanja vojnog kadra, iako on smatra da je u pitanju lični obračun. Ministar Bošković ranije je saopštio da su vojnici, kojima nije produžen ugovor, imali mrlje u biografiji, što ih nije preporučilo da nose uniformu.

Bonus video: