Čoliću i Ceci 170.000 eura da zapjevaju u Budvi

Pregovori sa Čolićem, koji bi trebalo da nastupi u najluđoj noći, i Cecom koja bi pjevala 1. januara, su u završnoj fazi, nezvanično saznaju “Vijesti”
22996 pregleda 132 komentar(a)
Čolić na Jazu u ljeto 2008 i Ražnatović u Podgorici 2015., Foto: Nenad Mandić/Zoran Đurić
Čolić na Jazu u ljeto 2008 i Ražnatović u Podgorici 2015., Foto: Nenad Mandić/Zoran Đurić
Ažurirano: 06.10.2019. 08:02h

Pop legenda Zdravko Čolić i folk diva Svetlana Ceca Ražnatović glavne su zvijezde novogodišnjeg programa na trgu ispred Staroga grada, na koje računa Turistička organizacija Budva i Opština.

Pregovori sa Čolićem, koji bi trebalo da nastupi u najluđoj noći, i Cecom koja bi pjevala 1. januara, su u završnoj fazi, nezvanično saznaju “Vijesti”.

Oboje su već nastupali u Budvi, a eventualno gostovanje i ovog puta bilo bi “berićetno”, s obzirom na to da se pominje da će angažovanje Čolića i benda poreske obveznike koštati 100 hiljada eura, a da honorar Ražnatovićeve iznosi 70 hiljada.

Imajući u vidu da je Budva uvijek široke ruke kada je riječ o visini honorara, što je praksa koju je uvela nekadašnja DPS/ SDP vlast, a nastavila aktuelna - “opoziciona“, ne čudi što pjevači hrle u metropolu turizma za Novu godinu.

Zvanični podaci o ugovorima i honorarima po pravilu su tajna i u proteklih 20 godina, od kada se organizuju javni dočeci, nijesu objelodanjeni novčani iznosi koje su pjevači zaradili u Budvi.

Ukoliko se dvije strane dogovore, supruga pokojnog vođe Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana nastupiće na starogradskom trgu gdje je pjevala i za doček 2004.

I tada je gradom upravljala opozicija, a zbog Cecinog koncerta umalo je došlo zbog raspada vlasti, jer se nastupu oštro, ali bezuspješno, suprotstavio tadašnji Liberalni savez. Ceca je tada navodno dobila najveći honorar - 100 hiljada eura.

Ona je tokom minulog ljeta dva puta nastupala u popularnoj diskoteci “Top Hill“, kada i nije ostvarena rekordna popunjenost.

Prošle Nove godine Ražnatovićevu je angažovala HG “Budvanska rivijera” i pjevala je u njihovom hotelu “Palas“.

U Turističkoj organizaciji računaju da bi angažovanje Čolića i Ražnatovićeve bio pun pogodak i garancija da će gradski trg biti pun tokom dvije noći, a Budva opravdati epitet glavnog mjesta za provod u najluđoj noći, koji već dvije decenije nosi.

Opština i Turistička organizacija u protekle dvije decenije nikada nijesu radili anketu, odnosno i pitali građane i turističke poslenike koga bi željeli da dovedu na gradski trg za doček.

U proteklih 20 godina nastupile su gotovo sve zvijezde sa prostora bivše SFRJ, a u aktuelnoj gradskoj upravi se “šuškalo” da bi ove godine mogao biti angažovan neko od muzičara iz inostranstva, čime bi navodno bio napravljen iskorak kada je riječ o javnom dočeku Nove godine...

Glamurozni dočeci, muzičke zvijezde, astronomski honorari, odličan provod i zabava do zore - sinonimi su koji godinama prate Budvu.

Na bini ispod starogradskih bedema nastupali su Lepa Brena, Prljavo kazalište, Dino Merlin, Željko Joksimović, Riblja čorba, Bijelo dugme, Hari Mata Hari, Plavi orkestar, Van Gog, Severina, Džiboni, Sergej Ćetković, Mišo Kovač...

Grupa Džipsi kings nastupila je prije gotovo 17 godina i jedini su bend van prostora bivše SFRJ koji je na otvorenom zabavljao Budvane i njihove goste.

Za angažman u najluđoj noći, Dino Merlin je lani navodno dobio 107 hiljada eura.

Organizacija dočeka na otvorenom građane Budve koštala je 350 hiljada eura. Iz gradske kase je izdvojeno 75 hiljada eura, dok je 275 hiljada eura platila Turistička organizacija. Zvanično je objavljeno da su crnogorske opštine i ugostitelji na ime honorara muzičkim zvijezdama lani isplatile 880.000 eura, a prednjačila je Budva.

Pop pjevačica Marija Šerifović i folk veteran Halid Bešlić nastupili su u Budvi 29. decembra i navodno dobili po 20 hiljada eura.

Dan prije, na trgu je za desetak hiljada eura nastupio Beogradski sindikat.

Nastup svjetski poznatih DJ-jeva 30. decembra Buraka Yetera i Darrena Emersona navodno je koštao 28 hiljada eura.

Sastav Akademija nastupio je za 2000, Partibrejkersi za 16 hiljada eura, dok je Van Gogu navodno isplaćeno 15.000 eura.

Dio novca potrošen je na tehničku podršku.

Imajući u vidu da su ugovori zaštićeni, odnosno da su zvijezde tražile da se cifre ne objavljuju, tačne iznose trebalo bi da znaju u Poreskoj upravi, čiji inspektori kontrolišu ugovore u turističkim organizacijama gradova koje organizuju dočeke.

Na divlje dogradila 41 kvadrat u Bečićima

Ražnatovićeva je prijavila da je bez dozvole dogradila stan koji je naslijedila od pokojnog supruga, u Bečićima.

To piše u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine.

“Zabilježba postojanja dograđenog stambenog prostora površine 72 kvadrata na drugom spratu, sada u ukupnoj površini od 113 kvadrata. Dograđen bez građevinske dozovle i u cjelini na tuđem zemljištu“, piše u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti“ imale uvid.

Pječavica je još u julu prošle godine predala zahtjve za legalizaciju, ali se Sekretarijat za urbanizam još nije izjasnio o tome.

Stan se do prošle godine vodio na pokojnog Arkana, koji ga je kupio 1986. godine.

Bonus video: