Crna Gora i Hrvatska finansiraće 16 zajedničkih projekata

„Protokolom je predviđeno da strana koja šalje naučnike pokriva troškove prevoza između dvije zemlje, dok strana koja prima naučnike pokriva troškove smještaja, dnevnica i lokalnog prevoza, neophodne za realizaciju saradnje na odobrenom projektu“, kaže se u saopštenju
1 komentar(a)
nauka, eksperiment, Foto: Shutterstock
nauka, eksperiment, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.02.2015. 19:57h

Ministarstvo nauke Crne Gore i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Hrvatske, elektronskim putem potpisali su Protokol o naučnoj i tehnološkoj saradnji za ovu i narednu godinu, a mješovita komisija prihvatila je 16 zajedničkih projekata iz različitih naučnih oblasti.

Iz crnogorskog Ministarstva saopšteno je da protokol reguliše administrativni okvir za realizaciju zajedničkih projekata, kao i radni program saradnje za naredni dvogodišnji period.

Mješovita crnogorsko-hrvatska komisija prihvatila je 16 zajedničkih projekata iz različitih naučnih oblasti koji će se finansirati u ovoj i narednoj godini.

„Protokolom je predviđeno da strana koja šalje naučnike pokriva troškove prevoza između dvije zemlje, dok strana koja prima naučnike pokriva troškove smještaja, dnevnica i lokalnog prevoza, neophodne za realizaciju saradnje na odobrenom projektu“, kaže se u saopštenju.

Dogovoreno je da se sljedeći konkurs za zajedničke projekte objavi najkasnije do 15. aprila 2016. godine, s tim da je 15. jun te godine rok za predaju prijedloga projekata.

Spisak prihvaćenih projekata nalazi se na sajtu Ministarstva nauke.

Bonus video: