Crveni krst CG uplatio oko 100 hiljada za pomoć stanovnicima pogođenim zemljotresom u Albaniji

Crveni krst Crne Gore je u stalnom kontaktu sa Crvenim krstom Albanije, u skladu sa čijim potrebama organizuje svoje djelovanje na pružanju podrške ugroženom stanovništvu
663 pregleda 0 komentar(a)
Spasioci iz Crne Gore na ruševini u Albaniji, Foto: Savo Prelević
Spasioci iz Crne Gore na ruševini u Albaniji, Foto: Savo Prelević

Crveni krst Crne Gore je sredstva koja je prikupio do 25. decembra za stanovnike Albanije pogođene zemljotresom, u iznosu od 101 416,04 eura, uplatio na račun Crvenog krsta Albanije, koji aktivno pruža pomoć ugroženom stanovništvu.

Pomoć je prikupljena od strane brojnih građana, privrednih i drugih subjekata i organizacija. Akcija se i dalje nastavlja, tako da je žiro račun otvoren za ovu namjenu i dalje aktivan. Svi oni koji žele da daju dodatni doprinos za saniranje posljedica zemljotresa i na taj način pomognu stanovnicima Albanije, to mogu učiniti uplatom na žiro račun, broj 520-5188-31, kod Hipotekarne banke.

"Veoma smo zadovoljni rezultatima akcije. Naši građani i drugi subjekti su pokazali i ovog puta veliku humanost i solidarnost, i mi smo im zahvalni zbog toga. Kako je za saniranje posljedica zemljotresa potrebno puno sredstava i kako će te aktivnosti trajati duži vremenski period, mi akciju prikupljanja pomoći nastavljamo. Zahvaljujemo se i Hipotekarnoj banci, koja nam je, pored donacije, izašla dodatno u susret na način što nije obračunala proviziju za prenos sredstava", saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Crveni krst Crne Gore je u stalnom kontaktu sa Crvenim krstom Albanije, u skladu sa čijim potrebama organizuje svoje djelovanje na pružanju podrške ugroženom stanovništvu. Tako je do sada, pored prikupljanja finansijske podrške, u kolektivne centre u Draču i Liježu upućena pomoć, koja se sastojala od garderobe, kreveta, dušeka, ćebadi, prekrivača...

Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca je objavila preliminarni apel za pružanje podrške Crvenom krstu Albanije. On iznosi tri miliona CHF (švajcarskih franaka).

Bonus video: