Crveni krst otvorio liniju za pomoć najugroženijima

Crveni krst za sve građane koji osjećaju strah, uznemirenost, brigu i teško podnose boravak u izolaciji otvara telefonsku liniju za pružanje psiho-socijalne podruške
1096 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crveni krst je u saradnji sa Telenorom i uz podršku drugih operatera (Mtel, Telekom i Telemach) za pružanje podrške građanima otvorio je dvije besplatne linije - 069/194-475 i 069/194-476.

Iz Crvenog krsta su saopštili da su linije aktivne svakog dana, osim nedjelje, u periodu od devet do 18 časova.

"Kako je starijim osobama, ali i hroničnim bolesnicima i ostalim ranjivim grupama, preporučeno da ostanu izolovani, naši volonteri će im širom Crne Gore pružati podršku tako što će umjesto njih obaviti kupovinu osnovnih potrepština, ali i ostale slične obaveze. Oni kojima je potrebna ovakva asistencija treba da pozovu organizaciju Crvenog krsta u svojoj opštini ili broj 069 19 44 75 da se prijave, kako bi se napravio plan obilazaka. Molimo građane da ne zloupotrebljavaju ovu podršku, zbog ograničenih resursa koje imamo, već da se za nju prijavljuju oni koji nemaju pomoć od članova porodice, komšija, i drugih”, piše u saopštenju.

Crveni krst za sve građane koji osjećaju strah, uznemirenost, brigu i teško podnose boravak u izolaciji otvara telefonsku liniju za pružanje psiho-socijalne podruške.

"Besplatnim pozivom na broj 069 19 44 76 građani imaju priliku da od psihologa dobiju informaciju o očekivanim reakcijama, kao i preporuke za prevazilaženje stresa”, kazali su.

Iz Crvenog krsta su kazali da njihove gerontodomaćice i volonteri nastavljaju da posjećuju starije osobe širom Crne Gore, iz poštovanje svih mjera zaštite sebe i korisnika.

Zamolili su građane da do daljeg ne donose polovnu garderobu, kako bi i na taj način smanjili kontakte.

Bonus video: