Crvenko Surlašić spaljen u HN: Kriv je zbog desetkovanja palmi i rastjerivanja turista

Crvenko Surlašić koji je od bube evoluirao do čovjeka, optužen je za kašnjenje izgradnje kolektora, za javnu rasvjetu koja ne radi pa je grad u mraku, prodaju Brodogradilišta i dokova
91 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2018. 21:02h

Na glavnom gradskom trgu u Herceg Novom večeras je spaljen Crvenko Surlašić optužen za sve nevolje koje su snašle Novljane i grad u prethodnoj godini.

U suđenju karnevalu Crvenku Surlašiću prema zamisli autora scenarija dramskog pisca Đorđa Stanojlovića učestvovali su: sudija, Slobodan Nepristrasni, profesor emeritus Fakulteta za prodavanje magle, potkupljen i kompromitovan, advokatica odbrane Branislava Datula, po vokaciji doktorica prava sa pravnog Fakulteta Donji Ljubiš koja u slobodno vrijeme uči glagoljicu, pravi herbarijume i bavi se botanikom, zatim tužilac Pohlepni Trufaldino, koji na sve načine zagovara spaljivanje, a sam je stara ulizica i bestidnik i neizbježni Arlekino, diplomirani znalac, čovjek koji zna sve o svemu, početak i kraj, omega i alfa, jedan jedini i neponovljivi novski Arlekino.

Suđenje su realizovali glumci Hercegnovskog pozorišta Goran Slavić, Aleksander Saša Vidić, Danilo Babović i Lidija Petrone. Program je vodila Dragana Vlaović.

Crvenko Surlašić koji je od bube evoluirao do čovjeka, optužen je za kašnjenje izgradnje kolektora, za javnu rasvjetu koja ne radi pa je grad u mraku, prodaju Brodogradilišta i dokova.

"Pola Boke i cijeli Novi, Brodogradilište je hranilo, u Letoniju i Tursku nam od njega pobjegoše dokovi, sram ga i stid bilo! Jedino se grita ne denja, ostavi ga ispred ulaza, ova debela napast lijenja."

Kriv je zbog desetkovanja 20 vrsti palmi i rastjerivanja turista. "Zbog ove štetočine je turista sve manje, a dokaza ima i da nam je poćero i kupce Banje", zbog raskopavanja šetališta: "Cijelo šetalište je zlikovac pojeo, a i plac škole u Igalo je razrovao". Kriv je Surlašić i za izlivanje fekalija u more, smanjivanje plata... "Zbog njega su političari lijeni, i daju prazna obećanja. Usporio nam je sudove i izio spise iz arhive, u grad niko ništa ne dovata, a besposleni teško žive".

Presuda je kao i uvijek bila spaljivanje karnevala, uz nadu da će sa Crvenkom Surlašićem otići i sva zla koja su Novljane snašla lani.

Maškare došle sa svih strana

Zaplesano, dinamično, uz zvuke bubnjeva i pucnje trombonjera, prkoseći prohladnoj noći iz Igala je do glavnog gradskog trga večeras prošla duga, šarena i vesela karnevalska povorka Praznika mimoze.

U povorci su bili gradska muzika, trombonjeri, mažoretke, klovnovi pa karnevalske grupe koje su u Novi stigle iz Šapca, Pančeva, Rijeke, Strumice, Viškova, ali i Tivta, Budve, Zelenike, tu su i NVU "Maškare", volonteri novske srednje škole, ekipa "Bayamo salsa".

Na trgu su prije suđenja Karnevalu priredili vatromet boja i koloplet plesa i muzike.

Predstavnici FECCa na fešti

Delegacija Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) razgovarala je večeras sa predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i njegovim saradnicima.

Josip Silov je u ime predsjedništva FECC čestitao Herceg Novom ponovni prijem u tu organizaciju.

U prijateljskoj atmosferi, svi gosti su ukratko predstavili karnevale u svojim gradovima i zemljama, uz kratak osvrt na tradiciju, običaje i istorijate manifestacija.

Galerija

Bonus video: