CSA potpisala sporazum sa Azijskom asocijacijom za sportske nauke i vježbanje iz Irana

Bjelica je kazao da obje organizacije imaju bogato iskustvo u organizaciji naučnih konferencija i razvoju naučnih časopisa
1 komentar(a)
Duško Bjelica, Foto: CSA
Duško Bjelica, Foto: CSA
Ažurirano: 09.08.2016. 07:43h

Crnogorska sportska akademija (CSA) potpisala je sporazum o saradnji sa Azijskom asocijacijom za sportske nauke i vježbanje iz Irana, a predsjednici pomenutih asocijacija prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Ali Reza Amani usaglasili su ciljeve zajedničkog djelovanja za naredni period od pet godina. Saradnja podrazumijeva razmjenu institucinalnih članova, predavača i diskusionih foruma, zajednička istraživanja, suorganizacije i učešća na zajedničkim predavanjima, seminarima i konferencijama, razmjenu akademskog materijala i kooperaciju kada su najvažnija akademska pitanja aktuelna.

Bjelica je kazao da obje organizacije imaju bogato iskustvo u organizaciji naučnih konferencija i razvoju naučnih časopisa.

“Crnogorska sportska akademija izdaje naučni časopis ‘Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine’, a Azijska ‘Annals of Applied Sport Science’ i ‘International Journal of Applied Exercise Physiology’. Sva tri časopisa su indeksirana u prestižnoj bazi ESCI gdje vidim najveći naučni doprinos koji možemo ostvariti”, kazao je Bjelica.

Bjelica i dekan nikšićkog Fakulteta za sport, doc. dr Stevo Popović, imenovani su za članove uredništva časopisa „Annals of Applied Sport Science“, dok su u časopisu CSA imenovani prof. dr Seyed Morteza Tayebi i prof. dr Rasoul Eslami. Irancima su poslate specijalne pozivnice za učešće na 14. Međunarodnoj naučnoj konferenciji „Transformacioni sporci u sportu“ koja će se održati u Budvi od 30.marta do 2.aprila naredne godine.

Bonus video: