Čuvari Bukovice: Da li Opština opstruira sastanak sa ministarkom Sekulić?

"Kako je već, mimo svih pravila, došlo do nepredviđene izmjene termina, vjerujemo da prisustvo predsjednika NVO Ekološki pokret Donja Bukovica Aleksandra Vemića neće narušiti, niti ugroziti, opštinski protokol"
2439 pregleda 0 komentar(a)
Čuvari Bukovice, Foto: Privatna arhiva
Čuvari Bukovice, Foto: Privatna arhiva

Branitelji rijeke Bukovice i predstavnici NVO Ekološki pokret Donja Bukovica saopštili su da sumnjaju da neko pokušava da opstruira sjutrašnji sastanak sa ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić.

"Iako je najavljeno da će sastanak početi u 9.30 sati, danas su nas obavijestili da je pomjeren za 11 časova, navodno na zahtjev ministarke Sekulić. Zanimljivo, promijenio se i spisak učesnika pa će umjesto četvoro, sa druge strane pregovaračkog stola čuvari rijeke imati 12 osoba",kazali su "Vijestima" branioci rijeke.

Ističu da su obavještenje dobili mailom u 17.51 sat, nakon radnog vremena Opštine Šavnik.

"Sahrana jednog od viđenijih mještana i prijatelja Bukovice je u Bukovici u 11:30 sati. Nadamo se da predsjednik Opštine Mijomir Vujačić nije došao na ideju da pomjeri sastanak za 11 sati, kako bi što manje ljudi došlo ispred Opštine kao podrška našim predstavnicima".

Poručili su da će, zbog novonastale situacije poslati još jednog predstavnika na sastanak sa ministarkom.

"Kako je već, mimo svih pravila, došlo do nepredviđene izmjene termina, vjerujemo da prisustvo predsjednika NVO Ekološki pokret Donja Bukovica Aleksandra Vemića neće narušiti, niti ugroziti, opštinski protokol i radni sastanak pretvoriti u javnu tribinu, te ovim putem najavljujemo i njegovo prisustvo, uz isticanje važnosti iznošenja stručnih činjenica vezano za cijeli postupak planiranja izgradnje mHE na rijeci Bukovici", piše u njihovom saopštenju koje su poslali i predstavnicima Opštine.

"Takođe, u cilju pokušaja da približimo proporcionalnost učesnika koji su 'za' i 'protiv' života naše rijeke i odbranimo naše stavove, insistiramo na prisustvu još jednog mještanina sela koja gravitiraju uz rijeku Bukovicu."

Bonus video: