Čuvari Bukovice jači od studeni i kiše

Prije dvadesetak dana, na mjestu na kom čuvari rijeke stražare, firma “Hydra MNE” započela je pripremne radove na gradnji mini hidroelektrana “Bukovica 1” i “Bukovica 2”
2012 pregleda 14 komentar(a)
Mještani i juče stražarili, Foto: Privatna arhiva
Mještani i juče stražarili, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.06.2019. 10:19h

Čuvari Bukovice već 19 dana i noći stražare na rijeci, ne dozvoljavajući da firma “Hydra MNE” počne izgradnju malih hidroelektrana.

“Vijestima” su juče rekli da očekuju od premijera Duška Markovića i ministarke ekonomije Dragice Sekulić da uđu u reviziju dokumentacije, raskinu koncesioni ugovor sa kompanijom koja planira da rijeku stavi u cijevi i da se mašine povuku sa gradilišta.

“Zbog noćenja pod otvorenim nebom, kiše i hladnoće, veći broj čuvara Bukovice ima zdravstvene probleme. Među nama ima i više hroničnih srčanih bolesnika i dijabetičara, ali i po cijenu života ostaćemo ovdje”, kazao je jedan od čuvara.

Apelovali su na Markovića da što prije raskine koncesioni ugovor:

“Kako bi mi vratili porodicama koje smo zapostavili braneći naš biser, ali i radnim obavezama koje takođe trpe zbog ovoga. Nadamo se da će premijer čuti i naš glas i pokazati da poštuje volju građana koji štite prirodu, i da ne radi protiv nas i naše djece kako bi punio džepove investitoru”.

Prije dvadesetak dana, na mjestu na kom čuvari rijeke stražare, firma “Hydra MNE” započela je pripremne radove na gradnji mini hidroelektrana “Bukovica 1” i “Bukovica 2”.

Koncesiju na vode Bukovice dobili su na 27 godina.

Vlasnici te kompanije su Milovan Maksimović, brat od ujaka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, i Jovan Gordijan. Izvršni direktor je Boban Garović.

Bonus video: