Da li će gužve biti manje od maja?

Nadležni tvrde da su zbog gužvi odlučili da grade kružni tok
176 pregleda 17 komentar(a)
kruzni tok, Nikšićki semafori, Foto: Zoran Đurić
kruzni tok, Nikšićki semafori, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.04.2017. 16:30h

Građani, sa kojima je novinarka „Vijesti” pričala, podijeljeni su u tome da li će izgradnja kružnog toka na raskrsnici nekadašnjih cetinjskih i nikšićkih semafora smanjiti gužve na toj dionici.

Mještanin Rade Boljević tvrdi je da gužvi na toj raskrsnici sada ima manje, i očekuje da će kružni tok riješiti problem formiranja velikih gužvi.

„Gužvi je bilo kad su počeli sa radovima, sada je mnogo bolje“, rekao je Boljević i dodao da gužvi ima samo tokom špica, ali da je to uobičajena pojava, te da iz pravca Zabjela nema većih zadržavanja.

On je prokomentarisao da ne očekuje da će biti više zakrčenja iz pravca Zabjela.

Na nekadašnjoj raskrsnici na strani mosta Vojislavljevića ranije su postojale tri saobraćajne trake - jedna za skretanje ka Cetinju, druga prema Nikšiću, a treća traka za priključenje u pravcu centra Podgorice.

Boro Vulićević ocjenjuje da su gužve normalne jer radovi nisu još okončani, te da nije bilo drugog rješenja osim formiranja jedne trake za ulaz na kružni tok.

„Očekujem da će po završetku radova gužve biti mnogo manje“, kazao je on.

Dok se mještani nadaju da će izgradnjom biti smanjene gužve i buka u tom dijelu grada, pojedini vozači smatraju da će se desiti suprotno.

„Mnogo su veće gužve, prije je postojao direktan ispust ka Delti, a sada su iz pravca Zabjela veće gužve. Ako su ranije kolone bile do 'Rocky Pistolata', sada su do fabrike '19. decembar'. Saobraćaj je potpuno rasterećen iz ostalih pravaca, osim iz ovog“, kazao je jedan taksista, dok njegove kolege ističu da će se pravi rezultati uticaja kružnog na rasterećenje saobraćaja uočiti tek po okončanju radova.

Kompanija „Čelebić“ donirala je izradu projekta čija je vrijednost oko 12 hiljada eura, ali i radove na toj dionici od 140 hiljada eura.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice saopšteno je da navedena raskrsnica predstavlja usko saobraćajno grlo, naročito u vrijeme ljetnje sezone, te da su iz tih razloga odlučili da taj problem riješe izgradnjom kružnog toka. Radovi bi, prema planovima trebali biti završeni do 11. maja.

Bonus video: