Da prođete kroz Šušanj treba vam 40 minuta

Bulevar je trebalo da bude završen prije početka ljeta, ali su protegli skoro do sredine jula
0 komentar(a)
Šušanj, radovi na putu, kružni tok, Foto: Anto Baković
Šušanj, radovi na putu, kružni tok, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 11.07.2012. 19:26h

Bulevar od ulaza u grad do zgrade opštine biće sjutra svečano otvoren, najvjerovatnije u popodnevnim satima - potvrđeno je juče „Vijestima" u kabinetu predsjednika Opštine Bar.

Time će biti okončane višednevne patnje mnogobrojnih vozača koji, pogotovo od početka jula, kada su radovi na bulevaru intenzivirani, u špicevima dionicu kroz Šušanj dugu nepuna dva kilometra prelaze nerijetko i za skoro 40 minuta. Posljednjih nekoliko dana, zbog radova na mostu na potezu pored hipermarketa „Maxi", kompletan saobraćaj bio je preusmjeravan na stari most na rijeci Željeznici kod stadiona. Zbog toga, u večernjim satima, kada se gro Barana i njihovih gostiju vraća sa plaža, stvaran je pravi saobraćajni čep kod mosta, a u kružnu raskrsnicu ulazilo se nerijetko i u tri kolone!

Novi bulevar, kako saznajemo, neće biti operativan u punoj planiranoj formi, jer još ostaje da se radi na rasvjeti i trotoarima. Nema ni pasarela koje bi ubrzale pješački transfer u ljeti najfrekventnijim šušanjskim prelazima preko magistrale kod „Mimoze “ i „BB“-a. Kako je "Vijestima" rečeno, pasarela nema, jer ih ne predviđa aktuelni detaljni urbanistički plan za Šušanj, a ni projekat rekonstrukcije ove saobraćajnice ih nije sadržavao.

Novi bulevar neće biti operativan u punoj planiranoj formi, jer još ostaje da se radi na rasvjeti i trotoarima. Nema ni pasarela koje bi ubrzale pješački transfer u ljeti najfrekventnijim šušanjskim prelazima preko magistrale kod „Mimoze “ i „BB“-a

Radovi na bulevaru koje izvodi podgorički „Bemaks“, vrijedni su 3,2 miliona eura od kojih je Vlada kroz Direkciju za saobraćaj obezbijedila dva miliona, a Opština 1,2 miliona iz svog kapitalnog budžeta, dok je iz barske kase investirano još 800.000 eura za eksproprijaciju zemljišta.

Tridesetog avgusta prošle godine, u Opštini Bar direktor „Bemaxa“ Veselin Kovačević i direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović potpisali su ugovor o rekonstrukciji ovog dijela magistrale Bar-Petrovac, koji se odnosio na gradnju dva kilometra bulevara sa četiri trake široke po 3,5 metara, svim pratećim hidrotehničkim i elektroinstalacijama, rasvjetom i trotoarima.

"Bulevar treba da bude završen prije početka ljeta 2012", rečeno je tada.

U međuvremenu, radovi su se protegli skoro do sredine jula.

Bonus video: