Đaci na Žabljaku se vratili u klupe

Novi stav roditelja je da djeca pohađaju nastavu, ali da od ponedjeljka ponovo ostanu kod kuća ukoliko se ne obezbijedi prevoz za njihovu djecu
117 pregleda 0 komentar(a)
Osnovci Žabljak poddurmitorska sela, Foto: Obrad Pješivac
Osnovci Žabljak poddurmitorska sela, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 26.10.2011. 11:30h

Nakon jednodnevnog prekida, osnovci i srednjoškolci iz poddurmitorskih sela Kovčica, Pašina voda, Pošćenski kraj, Javorje, Virak i Motički gaj, organizovanih u MZ "Komarsko pošćenski kraj", danas su pohađali nastavu u OŠ "Dušan Obradović" odnosno SMŠ "17. septembar" u Žabljaku.

Potpredsjednik Opštine Vasilije Jakšić, predsjednik SO Vidoje Tomčić i njihovi saradnici iz lokalne samouprave i javnih ustanova kojima je Opština osnivač sastali su se sa direktorom OŠ "Dušan Obradović" Veselinom Vukićevićem.

Roditelji učenika iz tih sela u utorak su protestvovali jer već dvije godine niko ne rješava njihov zahtjev da se za 36 osnovaca i nekoliko srednjoškolaca organizuje prevoz.

"Iako je to obaveza ministarstva prosvete, spremni smo da pristupimo rješavanju problema makar do kraja polugodišta. Nije sporno vozilo, niti troškovi vozila, neće biti problem ni plaćanja vozača. Ipak, radi racionalizacije nastojimo da za vozača angažujemo nekog ko je u radnom odnosu u lokalnoj samoupravi ili preduzećima čiji smo osnivač, kome bi prevoz učenika bio pridodat poslovima koje obavlja. Preostalo nam je da vidimo dali imamo vozača koji ispunjava uslove za upravljanje autobusom", kazao je Jakšić.

Novi stav roditelja je da djeca pohađaju nastavu, ali da od ponedjeljka ponovo ostanu kod kuća ukoliko se ne obezbijedi prevoz za njihovu djecu.

Bonus video: