Đaci peku zanat i u Francuskoj

Direktor škole Zoran Klikovac kazao je da će organizovati tematske večeri kao što su italijanske, meksičke i azijske kuhinje, ali i da je predviđena realizacija projekta "Zajedno ka cilju"
126 pregleda 3 komentar(a)
Srednja stručna škola "Sergije Stanić", Foto: Boris Pejović
Srednja stručna škola "Sergije Stanić", Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.11.2014. 20:25h

Osim što obrazuje kadrove iz oblasti turizma, ugostiteljstva i trgovine, Škola za više i srednje stručno obrazovanje „Sergije Stanić" realizovaće ove školske godine nekoliko novih i tradicionalnih projekata.

Direktor škole Zoran Klikovac kazao je da će organizovati tematske večeri kao što su italijanske, meksičke i azijske kuhinje, ali i da je predviđena realizacija projekta "Zajedno ka cilju".

Klikovac je kazao da će tradicionalno, zahvaljujući saradnji učenika i profesora, biti organizovano Veče crnogorskog jezika, koje će ove godine biti priređeno u čast istaknutog pjesnika Vitomira Nikolića.

Rekao je da će biti održano i Veče promovisanja stranih jezika (engleskog, ruskog, francuskog i njemačkog) i da je to prilika da ugoste ambasadore zemalja čiji se jezici izučavaju u školi.

Klikovac je naglasio da, na osnovu ugovora sa školama iz Francuske i Slovenije, već nekoliko godina uspješno realizuju razmjene učenika.

"Tri učenice naše škole u januaru će otići na jednomjesečnu obuku u Francusku, dok su dva polaznika njihove škole boravila i uspješno završila projekat razmjene u Nacionalnoj turističkoj organizaciji i u hotelu “Aman resorts” na Svetom Stefanu, odakle nose sjajna iskustva", kazao je Klikovac.

On je rekao da su razmjene dobre za đake zbog iskustva, da steknu znanje i vještine, upoznaju kulturu drugih zemalja, ali i razviju i osnaže prijateljske veze.

Klikovac je naglasio da će ove školske godine da bude realizovan i projekat "Uči s nama saznaj više!" u Delta sitiju, koji ima za cilj predstavljanje škole osnovcima koji namjeravaju da upišu srednju školu, njihovim roditeljima, ali i široj javnosti.

Istakao je da realizacija svih projekata ne bi bila moguća bez stalnog vizionarskog posmatranja poslovnog okruženja, svakodnevne saradnje između uprave, zaposlenih, roditelja, učenika i lokalne zajednice.

Iskustva iz Slovenije i Beograda

Klikovac je pojasnio da nastoje da pruže kvalitetno sticanje znanja i vještina i polaznicima Više škole za kulinarstvo, koja od ove školske godine ima i smjer za restoraterstvo. "Polaznici škola su u prilici da uče od najboljih iz ove oblasti, ali i da razmijene iskustva sa kolegama iz hotelijerske škole Bled iz Slovenije i sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Beogradu", kazao je Klikovac.

Bonus video: